Educació vol ‘sancions exprés’ pels mals alumnes

Esperar tres mesos entre la malifeta i el càstig és excessiu, diu la Generalitat.  Els professors ja recorren a la via d’urgència per saltar-se la burocràcia.
La Generalitat va admetre ahir que el procés per sancionar un alumne quan vulnera les normes del seu centre educatiu és massa lent i pensa agilitzar-lo.La directora general d’Ordenació i Innovació Educativa, Isabel Darder, va assegurar que els tres mesos que es triga a sancionar un alumne són excessius. «Quan algú trenca un vidre amb una pedra, el que ha de fer és pagar-ho, i no esperar tres mesos», va declarar a Catalunya Ràdio.

La portaveu d’USTEC-STEs, Rosa Cañadell, també coincideix en la necessitat d’aplicar sancions exprés i reduir el temps que passa entre que es produeix una agressió a un mestre, un company o es fa malbé part del mobiliari, i se sanciona l’alumne. Per exemple, en el cas del trencament d’un objecte, els professors pensen que o bé s’hauria de reintegrar l’objecte, o bé s’hauria d’obligar a fer treballs durant alguna tarda.

Molts directors recorren a la via d’urgència per prendre mesures cautelars, com l’expulsió durant 15 dies. «No és una opció del tot legal. Les normes haurien de ser més clares», es va lamentar.

Massificació a les aules

CC OO Catalunya va advertir ahir que l’arribada imminent de fills d’immigrants llatinoamericans massificarà les escoles catalanes a partir del mes de gener.

4 preguntes sobre...

... la situació a les escoles

1 Quans mestres n’han patit?

En els últims dos anys 1.389 docents de Catalunya han denunciat problemes per impartir classes. D’ells, fins a 63 van ser víctimes d’agressions físiques, segons dades del sindicat de professors ANPE. Uns altres 319 van patir insults i ofenses i 278 han estat amenaçats per pares d’alumnes. Un miler constata que li és difícil fer classe.

2 Quantes trucades s’han rebut per assetjaments en dos anys?

Des de l’1 de novembre de 2004, ANPE ha rebut 5.025 consultes per asedi a les escoles. La majoria es produeix entre els alumnes, però 1.389 trucades han estat de professors.

3 Què diu el decret sobre drets i deures de l’alumnat?

«Correspon al director del centre, escoltada la comissió de convivència i –si ho considera necessari– el consell escolar, en el cas de conductes que en la instrucció de l’expedient s’apreciïn com a greument contràries a les normes de convivència, resoldre els expedients i imposar les sancions.»

4 S’aprova per decret?

La Federació ASPEPC-SPS va denunciar ahir que Educació exigeix als professors un 95% d’aprovats en l’ESO i un 85% al Batxillerat. Diuen que és un «frau» que «no garanteix l’adquisició de coneixement».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento