Els efectes del temporal encara duren a la xarxa viària i ferroviària

  • Els equips de rescat busquen un home que va desaparèixer a Cadaquès.
  • Els trens de la R1 acumulen retards de mitja hora en circular per via única.
  • Hi ha mitja dotzena de carreteres tallades per inundacions, esllavissades i la neu.
  • Els rius recuperen cabals normals després del risc de desbordaments puntuals.
  • Protecció Civil desactiva el pla Inuncat en acabar el fort temporal de dimecres.
El temporal de mar amenaça la línia 1 de Rodalies, al seu pas per Mataró.
El temporal de mar amenaça la línia 1 de Rodalies, al seu pas per Mataró.
JORDI PUJOLAR / ACN
El temporal de mar amenaça la línia 1 de Rodalies, al seu pas per Mataró.

Protecció Civil ha desactivat aquest dijous el Pla Inuncat per la millora de les condicions meteorològiques, tot i que els efectes del temporal encara són presents en la circulació viària i ferroviària i es recomana prudència a la costa empordanesa, on continua el fort onatge.

Precisament, els equips de rescat busquen per terra, mar i aire un francès de 69 anys que va desaparèixer dimecres al vespre a Cadaqués. Estava passejant amb la seva dona i el seu nét, que van tornar a casa en començar a ploure mentre que la víctima va optar per quedar-se una estona més. No es descarta cap hipòtesi i en la recerca hi participen els Bombers de la Generalitat, els Mossos d'Esquadra, la policia local i Salvament Marítim, entre d'altres.

Els trens de la R1 pateixen retards de més de mitja hora perquè encara circulen per via única entre Mataró i Vilassar de Mar, fet que ha obligat a suspendre els combois que uneixen l'Hospitalet de Llobregat i Mataró, però es mantenen els que comencen o finalitzen el trajecte a Molins de Rei o Maçanet-Massanes.

A la xarxa viària, encara hi ha afectacions a més de mitja dotzena de carreteres. A causa dels esvorancs, està tallada la N-260 a Ripoll i un carril de l'A-7 a Reus. Per les inundacions, no es pot circular per la BV-2112 a Sant Pere de Ribes. Les esllavissades tallen manté un carril tallat a la C-58 a Vacarisses i obliguen a donar pas alternatiu a la BV-1274 a Terrassa, i a la GI-550 a Sant Hilari Sacalm. La neu bloqueja la C-28 per accedir al Port de la Bonaigua i la BV-4024 a Guardiola de Berguedà.

Els rius Muga, Fluvià, Ter, Tordera, Foix i Siurana han recuperat els llindars dins la normalitat tot i presentar un cabal superior a l'habitual, després que Protecció Civil alertés del risc de desbordaments puntuals a les comarques gironines per les intenses pluges.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento