Caos de trànsit al voltant dels jutjats d’Arc de Triomf

El bus es veu afectat per la dificultat de circular entre cotxes aparcats en doble i triple fila. Hi ha distintius oficials que no es corresponen amb les matrícules.
El bus passa per l’únic carril lliure mentre els cotxes aparcats taponen el sentit contrari. (Andreu Adrover)
El bus passa per l’únic carril lliure mentre els cotxes aparcats taponen el sentit contrari. (Andreu Adrover)
El bus passa per l’únic carril lliure mentre els cotxes aparcats taponen el sentit contrari. (Andreu Adrover)
Centenars de vehicles amb distintius oficials on es llegeix Administració de Justícia omplen els entorns de l’edifici judicial de Lluís Companys, prop de l’Arc de Triomf, especialment a la part del darrera, al carrer de Pujades i al passeig Picasso, on ja hi ha mig centenar de places reservades per a «personal dels jutjats».El problema, però, és que quan aquestes places s’ocupen els que vénen tard aparquen en doble filera.

D’aquesta manera, s’acaba col·lapsant així un dels dos únics carrils de circulació. La Guàrdia Civil, que vigila l’entorn dels edificis judicials, explica que es tracta de vehicles oficials «del personal del jutjat de guàrdia», un fet que desmenteix la Guàrdia Urbana.

La policia local ha admès a 20 minutos l’abús que se’n fa dels distintius per estacionar a les zones reservades per part d’alguns funcionaris, el que provoca que «sovint hi fem campanyes per sancionar-los». Dimecres passat al migdia, però, un vehicle de la Urbana va estar una hora estacionat en triple fila al mateix lloc, sense sancionar cap dels estacionats en doble filera. «Tenim ordre de no actuar», va murmurar un dels agents.

Justícia admet que hi pot haver abusos, però explica que «qui emet les acreditacions per estacionar és el jutge degà». El cert és que jutges i fiscals tenen un distintiu blau cel i la resta, de color blanc, són per al personal acreditat «pels jutjats de guàrdia, que no és tot el qui treballa als jutjats». Prova de les irregularitats que es detecten és que alguns dels vehicles no tenen la mateixa matrícula que la indicada en l’acreditació.

La situació és caòtica quan hi circula uns busos de les línies 39 i 51, amb parada a l’altra banda del carrer Pujades. La circulació llavors queda interrompuda.

Els veïns paguen per poder aparcar

Els veïns dels entorns dels jutjats es queixen que a ells els multen si no aparquen a l’àrea verda o blava. Per això es pregunten si «els funcionaris són diferents als ciutadans de a peu». Un dels residents a la zona, Antonio, es lamentava de «les prerrogatives que tenen els funcionaris judicials» i del perill que representa el fet que dos vehicles es trobin cara a cara perquè «un dels vials de circulació està ocupat».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento