No cal tancar a la presó a qui trenqui l’ordre d’allunyament

Ho diu el Tribunal Constitucional perquè no s’ha de suposar que hi ha risc per  a la dona. 18 anys de presó per a l’home que va matar la seva parella a la Sagrera
.
.
Paco Campos/EFE
.
Si un condemnat per violència domèstica trenca una ordre d’allunyament no pressuposa que torni a agredir la família. Així ho entén el Tribunal Constitucional (TC) que ha donat la raó a un ciutadà, a qui un jutjat del Prat va decretar presó provisional després de comprovar que s’havia apropat massa a la seva dona, fill i sogra.

L’alt tribunal insisteix que la presó provisional ha de ser una «mesura excepcional», fins i tot en els casos de violència domèstica. Per als magistrats, la sentència del Prat no aporta elements de convicció, ni objectiva l’existència real del risc que s’intentava evitar –un altre maltractament– i que hagués justificat una mesura tan excepcional.

Sense motivació

El TC recrimina el jutjat del Prat que no hagués practicat la prova que demanava l’acusat per reforçar que no tenia cap intenció de fer mal. L’home havia sol·licitat que s’interrogués el fill de tretze anys.

Precisament, l’Audiència de Barcelona ha condemnat Pedro Martínez Bustos a 18 anys i 6 mesos de presó per assassinar a cops de martell la seva ex parella al portal de casa seva, a la Sagrera. El cas va qüestionar l’eficiència de les ordres d’allunyament, una mesura que l’acusat va violar diversos cops. La dona va presentar unes dotze denúncies.

El TSJC defensa la jutgessa criticada

Foto: El Tribunal Superior de Justícia (TSJC) va sortir ahir en defensa de la jutgessa Maria Sanahuja, criticada per entitats de dones (a la foto) per dir que hi ha separades que denuncien maltractaments per tenir un bon divorci. El TSJC al·ludeix a la «llibertat d’expressió i de criteri» de la magistrada qüestionada per defensar-la.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento