La FAVB usa la càmera oculta per mostrar la impunitat del ‘mobbing’

Amb el vídeo, la federació veïnal critica el servei que reben els assetjats de les administracions. Les imatges comprometen l’Ajuntament, però l’OMIC assegura haver actuat correctament.
Els veïns porten anys patint talls de llum, del cable de la TV i fins i tot dels tubs de l’aigua. (Hugo Fernández)
Els veïns porten anys patint talls de llum, del cable de la TV i fins i tot dels tubs de l’aigua. (Hugo Fernández)
Els veïns porten anys patint talls de llum, del cable de la TV i fins i tot dels tubs de l’aigua. (Hugo Fernández)
Un vídeo gravat amb càmera oculta pel Taller Contra la Violència Immobiliària a les dependències de l’Oficina Municipal d’Informació al Consumidor de l’Ajuntament va donar peu ahir a la Federació d’Associacións de Veïns de Barcelona a reclamar a les administracions que defensin els drets de les víctimes d’assetjament immobiliari.La gravació, que segons el Director de Comerç i Consum de l’Ajuntament, Albert Gonzàlez «està retallada» i, per tant, manipulada, mostra una funcionària donant una informació a uns falsos afectats de mobbing. González assegura que la informació que es dóna «és del tot correcta» i que ha derivat la cinta «a serveis jurídics» per plantejar les accions legals oportunes.

La intenció de la FAVB amb aquesta iniciativa ha estat incidir en la necessitat d’actuar en «una situació que queda impune», va explicar la seva presidenta, Eva Fernández, ahir, acompanyada per Gerardo Pisarello, professor de Dret Constitucional de la UB i de l’Observatori DESC i el membre de la Comissió de Defensa del Col·legi d’Advocats, Jaume Asens.

Tots van coincidir a criticar la inhibició de l’Ajuntament, incloent la Guàrdia Urbana i la Generalitat en els casos de mobbing, ja que no traslladen les denúncies a la Fiscalia. En aquest sentit, van recordar que el Codi Penal obliga l’administració a combatre l’assetjament immobiliari.

Jaume Asens va detallar que a Catalunya hi ha més de 10.000 famílies que pateixen les conseqüències de l’assetjament i va exigir que  sigui un delicte penal tipificat i amb unitat a la Fiscalia. (Veure vídeo a 20minutos.es)

Transcripció del vídeo

– Parella de Joves: «Ella no s’en vol anar de casa»

– Informadora de l’OMIC: «Però els rentats de cervell han de començar ja».

– P.J: «Vol dir que li rentem el cervell per ajudar-la a que s’en vagi de casa?

 –I.O: «Que es mentalitzi de que hi ha coses que és millor perdre, però no s’ha d’aguantar».

– P.J: «La finca sencera l’ha comprada una immobiliària».

– I.O: «Llavors no hi ha res a fer. Si han comprat tota la finca no es té ni l’opció a comprar el seu pis».

– P.J: «...».

– I.O: «En teoria no la poden fer fora, no la han de fer fora».

Los más insatisfechos con la vivienda

Barcelona es la ciudad española donde más gente está descontenta con su domicilio. El 26% de los residentes en la capital catalana aseguran que su vivienda se aleja mucho de su ideal. Un porcentaje que ha crecido un 18% en los últimos dos años y que deja muy atrás a la media estatal (9%). Ésta es la principal conclusión del II Informe: La vivienda que buscamos, elaborado por la empresa Bpb Iberplaco.

La mayoría de los barceloneses (65%) prefieren vivir en el núcleo urbano antes que en la periferia, aunque sea a costa de renunciar a algunos metros de vivienda.

Quieren cocinas grandes

Además, optan por tener habitaciones y cocinas grandes a pesar de que por ello deban reducir el número de estancias. Quizás se deba a que casi la totalidad de los encuestados dijo vivir en pisos.

Valencia es la única urbe que supera a la ciudad condal en protestas por el ruido exterior. Siete de de cada 10 residentes se quejan del estruendo procedente de la calle, un 5% más que en 2004.

De las seis urbes en las que se hizo el estudio: Madrid, Sevilla, Valencia, Bilbao, Santa Cruz de Tenerife y Barcelona, en la última es en donde hay más insatisfacción con el aislamiento acústico de sus viviendas (55%).

La nota positiva es que los barceloneses son los que más reformas hacen con sus propias manos, especialmente las mujeres. MARÍA SALGADO.

La Fiscalia investiga al carrer Robador

El Tribunal Superior de Justícia, a través de la fiscalia, investiga un cas de mobbing immobiliari a llogaters del carrer Robadors, als immobles 29 i 31, a petició de la Conselleria de Medi Ambient i Habitatge de la Generalitat. Els veïns porten anys patint talls de llum, del cable de la TV i fins i tot dels tubs de l’aigua, segons va denunciar ahir Manel González.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento