Reté a la dona un mes a casa seva i escapa gràcies a una veïna

L’agressor està detingut. La víctima només podia sortir del pis amb el seu marit. Va arribar a Lleida pel reagrupament familiar.
Sense claus del pis, sense documentació i privada de llibertat. Els Mossos d’Esquadra van detenir dilluns passat un home, de 45 anys, per colpejar a la seva esposa i retenir-la a casa durant un mes.La dona, de nacionalitat marroquina, va arribar a Espanya després que el seu marit, que viu a Lleida des de fa cinc anys, sol·licités el reagrupament familiar.

Durant aquest mes, la presumpta víctima va rebre cops per part del seu marit en el decurs d’una baralla. Una veïna va ajudar a la dona a presentar una denúncia als Mossos i li va fer d’intèrpret ja que aquesta no parla català ni castellà. Segons la policia catalana, la dona va explicar que només sortia del pis quan havia d’acompanyar al seu marit a algun lloc.

El detingut, que ahir va passar a disposició judicial, va negar les acusacions de la seva muller i va assegurar que si ella no sortia al carrer era perquè tenia por de no saber tornar a casa. La unitat de Mossos a Lleida va explicar que aquest cas de violència domèstica és «atípic».

Més de 15.000 denúncies el 2005

L’any passat es van presentar a Catalunya 15.018 denúncies per violència de gènere. Només un 5%, segons Amnistia Internacional, denuncia els abusos. L’Institut Català de la Dona té un servei gratuït tant per a la telefonia fixa com per la mòbil per informar, assessorar i proporcionar suport a les víctimes. S’informa a la dona dels drets que té i de les diverses alternatives de què disposa tant si la seva intenció és interposar una denúncia com si no.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento