El ‘monstre de Machala’ diu ser innocent i una víctima

L’acusat de matar l’estudiant de Lleida afirma que hi ha un complot contra ell. Se’l defineix com un assassí en sèrie i el fiscal sol·licita 52 anys de presó.
Els familiars i amics de la víctima van manifestar-se a la porta de l’Audiència de Lleida. (Laurent Dominique / Efe)
Els familiars i amics de la víctima van manifestar-se a la porta de l’Audiència de Lleida. (Laurent Dominique / Efe)
Els familiars i amics de la víctima van manifestar-se a la porta de l’Audiència de Lleida. (Laurent Dominique / Efe)
Gilberto Antonio Chamba Jaramillo, conegut com el monstre de Machala per haver matat vuit dones a l’Equador, no només va declarar-se ahir innocent de violar i assassinar la jove estudiant de Dret de 21 anys, María Isabel Bascuñana, el 23 de novembre del 2004.També va dir, enmig de moltes contradiccions, que ell és víctima d’un complot per incolpar-lo en aquest crim.

Chamba va assegurar que terceres persones d’origen equatorià o colombià l’extorsionaven i amenaçaven des de feia mesos i que l’haurien implicat en l’assassinat.

Tot això ho va dir en la primera jornada del judici, en una sala de l’Audiència de Lleida abarrotada d’amics i familiars de la víctima, que van criticar el Govern per haver atorgat el permís de residència a Chamba amb els seus antecedents penals. També van reclamar presó incondicial per l’acusat.

Els pèrits van definir el monstre de Machala com una persona amb una personalitat d’assassí en sèrie. Té facilitat per mentir i gaudeix barrejant sexe i violència, segons van declarar.

Sigui com sigui, el fiscal li demana una pena de 52 anys de presó pel crim de Bascuñana i per intentar assassinar i violar també una prostituta romanesa a Lleida (que, ahir, va identificar l’agressor «sens dubte»).

L’acusació particular en demana 55 anys. L’acusat va reconèixer que va marxar de l’Equador després d’haver complert una pena de presó per haver matat i violat vuit dones.

Va entrar a Espanya «sense que ningú em demanés cap tipus d’explicació», va afirmar. Els psicòlegs i pèrits van avisar que Chamba podria reincidir.

Primer judici a un antitransgènic

L’Audiència de Lleida va acollir ahir també el primer judici a l’Estat espanyol contra un activista antitransgènic. El fiscal va mantenir la petició de 500.000 euros de multa després que el departament d’Agricultura ha retirat l’acusació particular. L’activista, Albert Farré, està acusat de participar en la destrucció d’un camp experimental de blat de moro transgènic de titularitat pública ubicat a Gimenells, al Segrià. Farré va insistir a negar la seva participació en aquesta acció.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento