La Diagonal té cinc de les 10 cruïlles amb més accidents

Les claus:
  • Aquests punts negres van acumular 111 sinistres el 2005.
  • L’avinguda desbanca la Gran Via per primer cop en cinc anys.
  • A Barcelona hi ha 37 punts negres de trànsit.
L’Avinguda Diagonal concentra cinc de les deu cruïlles més perilloses pels conductors de Barcelona. Aquests punts negres van acumular
111 accidents el 2005, un 30% més que l’any anterior.

Les cinc cruïlles són els trams en què la Diagonal talla amb el carrer Balmes (29 sinistres), el Passeig de Gràcia (29), el carrer Numància (20), el carrer Muntaner (17) i el Passeig de Sant Joan (16).

Cruïlles peculiars

Tots aquests trams presenten peculiaritats que els fan més propicis a registrar accidents. A la cruïlla de la Diagonal amb Numància hi passa el tramvia i els cotxes poden girar a la dreta pel carril lateral i el central.

Tant el Passeig de Sant Joan com el Passeig de Gràcia tenen una rotonda quan es tallen amb la Diagonal. I els carrers de Balmes i Muntaner són molt transitats a l’alçada amb l’avinguda.

Per primera vegada en cinc anys, la Diagonal ha desbancat la Gran Via de les Corts Catalanes com a via pública amb més punts negres.

Les cruïlles d’aquestes dues principals artèries de la ciutat són especialment complicades pel gran volum de cotxes i motocicletes que registren. Per la Diagonal transiten al dia una mitjana de 96.814 vehicles.

Els serveis tècnics de l’Ajuntament analitzen cada any aquests trams per fer les actuacions necessàries per reduir la seva sinistralitat.

Renovar senyals

L’any passat es van fer intervencions de millora a 42 punts. La majoria es van concentrar a la Gran Via, el Passeig de Gràcia i a la Diagonal.

Un cop analitzats tant la tipologia dels sinistres com les possibles causes, s’executen mesures com instal·lar nous semàfors, renovar els senyals horitzontals o verticals o reordenar la cruïlla.

Per exemple, al carrer Roger de Llúria, abans d’arribar a la Diagonal, es va posar un gran cartell explicatiu de les direccions possibles.

Manca d’atenció, principal causa

Segons les estadístiques municipals, el 2005 es van produir 11.196 accidents de trànsit, 10.167 dels quals van causar víctimes.

Els sinistres van provocar 13.489 ferits i 49 morts. La principal raó d’aquests accidents és la manca d’atenció, amb 2.196 accidents, i la segueix desobeir el semàfor, amb 1.241.

La causa que més va augmentar és la de girar en el carril indegut. La majoria dels accidents són per col·lisions entre dos o més vehicles. El xoc més freqüent és fronto-lateral, amb 3.275 sinistres. D’altra banda, l’any passat es van registrar 1.592 atropellaments.

Les actuacions municipals inclouen també la millora dels passos de vianants.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento