Suspenen la cimera de la vivenda per por a aldarulls

El Govern espanyol diu que és per seguretat. La Generalitat, en canvi, sosté que la decisió és per raons polítiques i l’Ajuntament rebutja l’anul·lació.
Sigui per por a nous aldarulls violents o per motius polítics, la cimera europea sobre l’habitatge no se celebrarà dilluns i dimarts que ve a Barcelona. El Govern espanyol va decidir ahir ajornar la trobada i busca una nova data.Les diverses institucions de l’Estat van emfatitzar ahir l’un o l’altre motiu d’aquesta decisió. El ministre d’Interior, Alfredo Pérez Rubalcaba, va assegurar que la cimera se suspenia per seguretat.

L’anul·lació es va fer, segons Rubalcaba, per evitar actes violents com els del dijous passat al Raval i seguint les recomanacions policials i de representants de les tres administracions. Per contra, tant la consellera d’Interior, Montserrat Tura, com el regidor de Seguretat, Ferran Julián, van negar que hi hagués cap «risc» i que haguessin demanat la desconvocatòria.

Des de la Generalitat es va posar l’accent en les raons polítiques. El portaveu, Joaquim Nadal, va explicar que el Govern creu inoportú que la trobada coincideixi amb la campanya electoral catalana.

L’alcalde de Barcelona, Jordi Hereu, va reclamar que la reunió es porti a terme finalment a la ciutat en el moment que el Ministeri d’Habitatge ho consideri. Per Hereu, no hi ha cap raó perquè «aquí i ara» se celebri la cimera.

L’oposició municipal va considerar «intolerable» que es cedeixi davant el xantatge dels violents i va reclamar la celebració de la trobada.

Es manté l’asseguda de protesta

Malgrat la suspensió de la cimera, l’Assemblea per un Habitatge Digne va assegurar ahir que manté l’asseguda pacífica davant el Palau de Congressos el proper 16 d’octubre. Els seus membres van explicar que la cancel·lació és una decisió «política», ja que «no poden assumir protestes a pocs dies de les eleccions». Des de la Federació de Veïns de Barcelona van dir que la suspensió «enforteix als violents» i situa «al mateix nivell als que plantegen reivindicacions justes i pacífiques».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento