El Fòrum fracassa com a escenari multitudinari

Les claus:
  • Els accessos al recinte es col·lapsen per quarta vegada.
  • L’Ajuntament creu que es va "gestionar correctament" l’excés d’usuaris a la L-4 per la Mercè.
  • 165 persones van ser ateses durante el concerts per contusions i defalliments.
Sota el lema Prou molèsties, els veïns del Fòrum mostren la seva indignació pels sorolls que produeix el recinte. (Hugo Fernández)
Sota el lema Prou molèsties, els veïns del Fòrum mostren la seva indignació pels sorolls que produeix el recinte. (Hugo Fernández)
HUGO FERNÁNDEZ
Sota el lema Prou molèsties, els veïns del Fòrum mostren la seva indignació pels sorolls que produeix el recinte. (Hugo Fernández)

L’últim concert de la Mercè va tornar a posar en evidència la capacitat del Fòrum per acollir un esdeveniment multitudinari. El recinte va quedar petit i el metro es va desbordar davant la marea humana que dilluns passat volia veure El Canto del Loco.

Aquest problema no és nou. Els precedents són el piromusical de clausura del Fòrum de les Cultures, la passada Mercè, la Fira d’Abril i la Red-Bull Race d’avions.

En tots quatre casos, el transport públic
va ser insuficient per traslladar a la multitud que s’havia congregat a la zona del Fòrum.

Els partits de l’oposició van criticar ahir la gestió de l’Ajuntament. CiU va alertar que fets com els del dilluns al Fòrum poden acabar en "un desastre". El PP va ser més dur i va assegurar que es va «fregar la tragèdia».

Defensa de les crítiques

L’alcalde, Jordi Hereu, va afirmar que es va actuar "correctament" i que les assistències del 061, un centenar, van ser les ordinàries en qualsevol concentració.

Per Hereu, el Fòrum ha demostrat ser un «bon espai». La consellera d’Interior, Montserrat Tura, va defensar l’actuació dels Mossos.

Més de 135.000 persones van assistir al concert d’El Canto del Loco, mentre que
unes 60.000 es van quedar fora. L’excés de públic va obligar els organitzadors a tancar el recinte per raons de seguretat.

Aquesta situació va causar problemes de trànsit: milers de persones van ocupar les calçades. El metro es va restringir i els combois van deixar d’aturar-se a l’estació Fòrum per evitar aglomeracions. A la tarda, hi va haver 305.000 validacions al metro, 130.000 més de l’habitual.

265 multes per beure al carrer

La Guàrdia Urbana va multar durant les festes de la Mercè a 265 persones per consumir begudes alcohòliques al carrer, 72 menys que l’any passat.

A més, es van realitzar 770 actuacions per venda ambulant i es van decomissar 17.712 llaunes. Els agents també van sancionar a 11 col·laboradors de venda ambulant. Per orinar al carrer, l’Urbana va aplicar 226 multes.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento