Per primer cop el pis usat es paga a 6.000 euros/m2

Les claus:
  • A Sarrià ja arriba als 6.151 euros per metre quadrat.
  • Un habitatge de segona mà val un 16% més que fa un any.
  • Alerta per la pujada del tipus d’interès.
El preu mitjà del metre quadrat de l’habitatge de segona mà al districte de Sarrià-Sant Gervasi ja ha superat, per primer cop, la xifra psicològica dels 6.000 euros durant el tercer trimestre d’aquest 2006.

Després d’experimentar un increment d’un 5% des del juliol i un 20% en els darrers 12 mesos, el cost a la zona alta de la ciutat s’ha situat en 6.151 euros/m2, segons dades de l’Associació de Promotors Immobiliaris de Barcelona.

Un 3% més

L’augment en aquest districte de la capital ha estat una mica més important que al conjunt de Barcelona. A la capital els preus van créixer un 3% en els darrers tres mesos i un 16% en l’últim any, fins a situar-se en els 4.963 euros/m2.

L’augment entre juliol i setembre del 2006 és igual al del mateix període del 2005 (3%), però la xifra interanual ha augmentat del 15% al 16%.

El president de Comprarcasa Barcelona, Xavier Garrigós, opina que el mercat de segona mà s’està desaccelerant. Justifica que aquest canvi es comença a produir després de l’estiu: es reajusten els preus coincidint amb l’increment dels tipus.

També ho explica perquè el temps per vendre un pis vell arriba als nou mesos, quan tot just fa un any n’eren tres.

Pujades dels tipus

El president dels API , Joan Ollé, pensa que els hipotecats encara podrien suportar una pujada d’un punt en el tipus d’interès (ara, 3,76%).

El professor de la UB, Gonzalo Bernardos, creu que un increment fins al 5% augmentaria la morositat i refredaria el mercat. Els API pensen que el 2007, la pujada de l’habitatge a Barcelona no passarà del 10%, tot i això, molt per sobre de l’IPC.

Zona Alta, el doble que a Nou Barris

El districte més barat. A Nou Barris, el preu de l’habitatge ha baixat un 9% en els darrers 12 mesos. Un metre quadrat val 3.2061, un 48% menys que a la zona alta.

Protesta ‘Per un habitatge digne’. Per dissabte 30 de setembre hi ha convocada una marxa entre Llucmajor (15.30) i la plaça Catalunya (18.00), passant pel Passeig Maragall, Camp de l’Arpa, avinguda Gaudí i els jardinets de Gràcia.

Pisos buits, cars... Els organitzadors de la marxa denuncien que entre 1997 i 2005, l’habitatge val un 150% més, quan els salaris s’han apujat un 34,5%. Lamenten que hi hagi 300.000 vivendes buides i que el lloguer s’hagi duplicat en poc temps.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento