Fecsa vol apujar tarifes tot i batre rècords de consum

Les claus:
  • A l’estiu Catalunya va necessitar rebre electricitat de França.
  • Durant aquests mesos es va gastar un 58% més en energia.
  • La punta màxima va tenir lloc el 26 de juliol.

El 26 de juliol Catalunya va batre el rècord de consum elèctric: 8.505 megawats/hora.

Fecsa-Endesa va haver d’utilitzar les interconnexions amb França i l’Estat espanyol per cobrir la demanda. Per primera vegada, el consum d’aires condicionats va superar les calefaccions, que l’any passat va ser de 8.454 Mw/h.

A l’estiu, el consum energètic es va disparar un 58% i, l’hivern passat, un 48%.

Déficit

Ahir, els directius de l’elèctrica van dir que arrosseguen dos anys de dèficit i no descarten demanar un augmentde tarifes, una decisió que correspon al Govern central.

El director d’Endesa Red, José Luís Marín, matisava que "les tarifes són competitives respecte a Europa" i que Fecsa està en "dèficit tarifari" ingressant menys diners per consum real.

Massa despesa

La companyia aposta per la moderació i l’estalvi "igual que es fa amb l’aigua", va dir Josep Maria Rovira, director d’Endesa a Catalunya, ja que aquí el consum "creix molt per sobre del producte interior brut". Per pal·liar aquest consum de futur, Fecsa-Endesa va anunciar

1.263 milions en inversions (10 milions menys que els quatre anys anteriors), entre les que destaquen les energies renovables.

Llamps i excavadores

Pel que fa a la qualitat de servei, Endesa va assegurar que els talls de subministrament han baixat un 57% respecte el 2005.

El 30% de les incidències van ser causades per excavadores alienes. A Catalunya, es van detectar 12.622 llamps. Un 80% van afectar el suministrament elèctric.

Comptadors intel·ligents

En menys de cinc anys podrien començar a desaparèixer els típics comptadors que es limiten a detectar el consum elèctric ininterromput.

Fecsa-Endesa treballa en uns nous mesuradors elèctrics gestionats pel mateix consumidor, de forma que, igual que es fa amb les ofertes de telefonia mòbil, l’usuari podrà triar el que més s’adapta a la seva vivenda.

El comptador intel·ligent ja s’està construint a Barcelona amb enginyers japonesos i israelians.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento