Minusvàlids denuncien barreres als equipaments

Les claus:
  • Els afectats reclamen millores d’accés a places i centres remodelats per l’Ajuntament.
  • Alerten del perill dels forats que deixen els arbres tallats.
  • Les protestes dels afectats ja fa temps que duren però no els fan cas.
Una anciana sortea uno de los escalones, ayer. (Hugo Fernandez)
Una anciana sortea uno de los escalones, ayer. (Hugo Fernandez)
Una anciana sortea uno de los escalones, ayer. (Hugo Fernandez)
Rita Granada, portaveu de l’Associació de Disminuïts Sants-Montjuïc , fa
dos anys i mig que reclama que el districte solucioni un desnivell de tres centímetres que hi ha a la remodelada plaça de la Marina: «Volem recuperar l’accés peatonal, ja que abans de les obres era totalment accessible».

Aquest accés de la plaça dóna a una zona comercial d’interior d’illa, amb bars i botigues, i a la plaça de la Mediterrània.

«Existeix una altra entrada, però ens obliga a vorejar tota la plaça de la Marina, i només dóna accés als edificis d’habitatges. No entenem que ara, amb una normativa vigent, hi hagi el desnivell; i que fa més de 10 anys, quan van construir la plaça, i sense cap llei d’accessibilitat, el fessin pla. És un accés on les cadires patinen, sobretot les elèctriques», es queixa.

Josep Garcia Puga, el gerent del districte de SantsMontjuïc, afirma: «no li hem donat prioritat perquè es pot accedir des de la rampa del pàrquing que dóna accés al mercat soterrat, però ho intentarem col·locar en el calendari». Granada considera que «aquest accés no té bona visibilitat de nit i que moltes vegades hi ha vehicles mal estacionats que tampoc ens permet passar amb seguretat».

La portaveu de l’Associació de Disminuïts també ha denunciat l’entrada al Centre Cívic de la Magòria des del carrer, per no ser accessible. «Ho demanem des que va inaugurar-se l’equipament».

L’entitat també demana que cada vegada que Parcs i Jardins tregui un arbre de les voreres, omplin el forat amb terra. «No és costós i evitarà moltes caigudes. És perillós perquè les cadires de rodes poden bolcar», explica Granada posant l’estret carrer Jocs Florals d’exemple.

La calle Servet se rebela

Compromisos incumplidos. «Un séquito de arquitectos nos visitó para prometer lo que no han cumplido», aseguran los vecinos de la calle Servet, en Sant Andreu, después de que el 24 de julio denunciaran a 20 minutos la situación peligrosa que la nueva urbanización ha provocado en las viviendas, cuyas entradas han quedado bajo el nivel de la calle.

«Prometieron que todo se arreglaría», asegura Montse Travé, miembro de la comisión vecinal, pero «no ha sido así». Un ejemplo de la «chapuza» urbanística se localiza en el número 62, donde vive Ramona Bertolín, de 70 años y con dificultad extrema para desplazarse. «No sólo no han arreglado el desaguisado», sino que le han dejado un escalón de unos 40 centímetros que debe sortear para entrar y salir. FEDE CEDÓ.

Accés barrat per a la cadira de rodes

Rita Granada, portaveu de l’Associació de Disminuïts de Sants-Montjuïc, exemplifica amb aquesta fotografia les dificultats que té aquest col·lectiu per anar amb cadira de rodes per alguns carrers i places de Barcelona. La imatge és dels accessos a la remodelada Plaça de la Marina, on un petit desnivell impedeix que pugui entrar-hi amb la seva cadira de rodes si no rep l’ajuda de ningú. L’entitat reclama que, quan es facin obres de remodelació, es tingui en compte aquest col·lectiu per evitar aquestes situacions. Els altres afectats per situacions de barreres arquitectòniques a la via pública són els pares que van amb el cotxet de bebé i els ancians amb problemes de mobilitat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento