64 escoles de Barcelona estan en un estat de deixadesa dramàtic

Perquè l’Ajuntament, que havia de mantenir-les, no ho ha fet. Ara ho arreglarà un pla de millora durant dos anys de 177 milions d’euros, la majoria dels quals els posa la Generalitat
La Generalitat i l’Ajuntament de Barcelona van signar ahir un acord en matèria d’ensenyament per invertir 177 milions d’euros en dos anys i millorar així 272 guarderies i centres d’educació infantil, primària i secundària.

Aquesta inversió servirà també per dignificar els 64 centres públics que, segons va reconèixer l’alcalde, Joan Clos, es troben en una situació «dramàtica». Tots aquests centres, que no han tingut cap tipus de manteniment, segons va afirmar el propi alcalde, eren responsabilitat de l’Ajuntament fins que ha canviat el govern de la Generalitat. En la roda de premsa posterior a la signatura de l’acord amb el Govern, la regidora d’Educació, Marina Subirats, va explicar que, dels 322 centres existents, els que es troben en pitjor estat són els que es van fer «els anys 60 i 70». Les deficiències principals són teulades i sostres trencats, cuines obsoletes, sistemes elèctrics deficients, falta de calefacció o d’accessibilitat.

La consellera d’Educació, Marta Cid, va destacar que en els propers dos anys s’actuarà en 272 escoles, cosa que suposarà una inversió de 128 milions d’euros per part de la Generalitat i de 40 milions per part de l’Ajuntament. Segons Cid, aquesta xifra és superior a la que s’havia invertit en els darrers 15 anys.

A més de reformar, ampliar i millorar els centres escolars ja existents, aquests diners també serviran per crear-ne 23 de nous, entre els quals hi haurà 15 llars d’infants, 5 CEIP i 3 IES. De tots aquests, n’hi ha quatre que entraran en funcionament el proper curs, si es compleixen les previsions de les administracions. Aquests quatre nous centres són el CEIP Llacuna, les guarderies de La Farigola del Clot i de Carles I i el CEIP Mallorca.

Tres barris a fons

Clos i Cid van anunciar un  projecte que vol prestar una atenció especial a Roquetes, el Raval i la Vila de Gràcia, endegant polítiques contra el fracàs escolar i reduint els problemes de molts joves per trobar feina.

Agents contra els que fan campana

El projecte de millora de l’educació a la ciutat també inclou un pla per impedir l’absentisme escolar, que comptarà amb un grup de treball format per professors, treballadors socials i per agents de la Guàrdia Urbana. A més de buscar els nois i noies que no estiguin a classe en horari escolar, aquest grup també esbrinarà quins són els motius que els porten a fer campana i provaran d’abordar-los. Fa deu anys ja es va fer un pla similar a Ciutat Vella, segons va recordar l’alcalde.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento