Nou Barris reclama una treva en patir el rècord de desnonaments

  • Els afectats apel·len a la Síndica perquè intervingui per aturar l’allau de famílies sense casa.
  • Recorden que Barcelona es va proclamar "ciutat lliure" de desallotjaments i que hi ha desenes de pisos socials buits.
Unas 70 personas impiden un desahucio en Barcelona.
Unas 70 personas impiden un desahucio en Barcelona.
EP
Unas 70 personas impiden un desahucio en Barcelona.

Una vintena de veïns de Nou Barris, afectats per un desnonament imminent, recolzats per entitats socials i veïnals, van reclamar aquest dimarts a la Síndica de Greuges de Barcelona, Maria Assumpció Vilà, la seva intervenció per intentar aturar "l’allau de desallotjaments" que està patint  la zona. "El que està patint el barri no és ni moralment ni èticament ni políticament correcte", va advertir Toni, de la plataforma Dret de l’Habitatge, que els recolza. I és que ostenten el trist rècord de concentrar el major nombre de desnonaments.

"La situació és molt greu", va assegurar Vilà. Segons va explicar, moltes de les famílies afectades "no poden pagar res, ni un lloguer social, perquè se’ls han acabat tots els ajuts públics". La Síndica va afegir que la situació és "depriment, i anirà a més". Vilà va argumentar que, durant tot l’any 2011 va rebre 12 queixes sobre desnonaments, però, en el que portem d’any, ja s’han superat la quarantena. I el cas de Nou Barris és diferent, perquè "és un barri cremat, que no s’ha sentit ni escoltat ni ben tractat".

Carrer amb nombre rècord

La Plataforma es va escudar en el fet que l’Ajuntament va declarar Barcelona "ciutat lliure de desnonaments" en el Ple de l’octubre passat, una iniciativa que pretén donar "marge de maniobra" al consistori per poder actuar en casos de pèrdua de la llar, sobretot en famílies amb risc de vulnerabilitat i infants.

En aquest sentit, van recordar que "tenim des de fa anys 270 pisos buits que l’Administració local està capficada a vendre a Torre Baró". A més a més, l’entitat va recordar que segons dades de la plataforma Stop Desahucios, 18 de cada 22 pisos que s’embarguen a Catalunya estan a Barcelona. I barris com el de Ciutat Meridiana són dels més afectats. De fet, el carrer Perafita "té el rècord de desnonaments al país". En el darrer any s’hi han produït  25, asseguren.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento