La sisena hora a Primària val 334 euros per alumne

Les claus:
  • S'han reclutat 4.600 mestres.
  • A Osona, el Berguedà i l’Alt Pirineu i Aran s'han contractat 441 interins per garantir l'ampliació de l'horari escolar.
  • L'anglès serà l'assignatura més problemàtica.
L’aplicació de la sisena hora escolar a Primària entre aquest curs i el vinent a totes les escoles catalanes públiques costarà 334 euros anuals per alumne (aproximadament, una mitjana de dos euros per dia lectiu i noi).

Segons l’annex primer del Pacte Nacional per a l’Educació, l’ampliació de l’horari lectiu entre els 247.371 alumnes d’aquests centres (198.213 ara i 49.316 més al curs 2007-08) té un cost triennal de 248,3 milions d’euros. Aquests diners es destinen sobretot a la contractació de 4.600 mestres de Primària. (Pacte Nacional per a l'Educació , en pdf)

Massa precipitació

La majoria començaran a donar classes a partir del dia 12, una data avançada i que el sindicat UGT critica per precipitada.

Segons el secretari general de FETE-UGT, Albert Tierraseca, els mestres no tindran temps per preparar-se el curs i tampoc els centres per organitzar-se davant d’una situació nova com és la sisena hora a Primària.

UGT afirma que la contractació de fins a 441 mestres substituts durant 12 mesos (i no només durant el període de la baixa que han de cobrir) permetrà la total implantació de la sisena hora als centres d’Osona, el Berguedà o l’Alt Pirineu i Aran que ho havien de fer ara.

L’altre problema era com cobrir la gran demanda d’anglès (no n’hi ha prou mestres especialitzats): es calcula que caldrà contractar uns 40 llicenciats, preparats per a ESO, però que ara són a l’atur.

Segon intent per fer una carrera

Un total de 2.066 alumnes van començar ahir les proves de la selectivitat del setembre.

Igual que al juny, la primera jornada es va dedicar a Llengua catalana i Literatura, Llengua castellana i Literatura i Llengua estrangera.

Dels més de 2.000 examinats, 400 volen millorar nota, 170 són repetidors suspesos d’altres anys i set vénen d’un batxillerat estranger.

Els resultats es podran consultar per Internet a partir del 19 de setembre i les notes es lliuraran el 21. Al juny, un 89% dels estudiants que es va presentar a la selectivitat va aprovar.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento