El pla renove afavoreix l'adquisició de 90.000 electrodomèstics de baix consum a Catalunya

Claus:
  • Es persegueix la reducció del consum d'energia
  • Les subvencions oscil·len entre els 85 i els 185 euros

El "pla renove" dels electrodomèstics a Catalunya ha permès renovar-ne uns 90.000, segons dades facilitades per la conselleria de Medi Ambient .

Els aparells substituïts han estat neveres congeladores (42%), rentadores (24%), rentavaixelles (17%), frigorífics (13%), congeladors (4%) i assecadores (0,3%).

11 milions de pressupost

Aquesta línia d'ajuts té un pressupost de 10,7 milions d'euros enguany i ha subvencionat compres amb ajudes al consumidor entre els 85 i els 185 euros, sempre i quan el nou aparell estigui classificat amb la lletra "A".

Substituir els electrodomèstics d'una família permetria un estalvi energètic d'un 12%"
Aquesta lletra implica una reducció del consum d'energia, de tal manera que si una família "substituís tots els seus electrodomèstics pels models que faciliten l'estalvi energètic, reduirien la seva factura elèctrica d'un 12% anual", ha explicat el director general d'Energia, Josep Isern.

Canvis en el futur

Medi Ambient espera introduir-hi modificacions en el futur: que els joves s'hi puguin veure beneficiats, de l'ajut, en la primera adquisició, i incloure-hi també els aparells d'aire condicionat.

La Generalitat destina 48,7 milions per a mesures d'estalvi energètic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento