Celobert al capitalisme

  • Josep Maria Pou i Roser Camí són una exparella que debat sobre el món, la política i l’individu en una obra, ‘Celobert’, molt actual.
Roser Camí i Josep Maria Pou.
Roser Camí i Josep Maria Pou.
David Ruano
Roser Camí i Josep Maria Pou.

No estem davant d’una reposició de l’obra Celobert. Aquesta és una nova posada en escena d’un text de plena actualitat per posar sobre la taula un sistema capitalista que trontolla i que mostra signes més que evidents de colapse. El teatre Goya que dirigeix artísticament l’actor i director Josep Maria Pou estrena aquest divendres el text del dramaturg britànic David Hare.

L’autor proposa en aquest títol una mostra del teatre d’idees i una reflexió en veu alta sobre el capitalisme, el món i l’individu. Dos examants (Roser Camí i Pou) es troben molts anys després de finalitzar la seva relació amorosa. Tenen dues visions de la vida completament oposades i en aquesta trobada es proposen tancar ferides que encara estan obertes entre ells. L’encontre anirà mutant en una discussió sobre traïció, culpabilitat, injustícia social, valors o política, entre molts altres temes de debat que brollaran i que existeixen en el moment present.

Dretes i esquerres

Celobert es va estrenar l’any 2003 al teatre Romea. En aquella ocasió, Camí i Pou, la parella d’examants Kyra Hollis i Tom Sergeant, van ser també els protagonistes.

Mentre que Tom representa el capitalisme salvatge i la dreta, Kyra és l’esquerra. Però ambdós conceptes polítics antagònics no amaguen a l’espectador que, finalment, estan davant de dues persones humanes i amb ferides per tancar. Kyra té 30 anys menys que Tom i ell pateix molt per ella.

Pou s’ha decidit per una nova revisió del text perquè "està més vigent que mai", i perquè els temes que tracta es troben presents en les preocupacions de tots de cada dia. En aquesta ocasió, la gira posterior a les presentacions al teatre Goya no es limitarà només a Catalunya, sinó que s’ampliarà a tot l’Estat.

Dalt de l’escenari el tàndem Camí-Pou es completa amb una tercera persona: Jaume Madaula. El lloc on es desenvolupa aquesta dilatada conversa a dues bandes és un loft als voltants de Londres. Aquest espai s’erigeix en una espècie de confessionari d’amors i de valors perduts. Tom és vidu i frega la seixantena. Kyra és una professora  jove i plena d’ideals.

*Joaquim Costa, 68. Avui divendres a les 21.00 hores; Dissabte a les 18.30 i a les 21.30 hores i diumenge a les 18.30 hores; Preu de les entrades: 29 euros. Més informació a la web: www.teatregoya.cat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento