L’escola bressol serà més cara en reduir-se un 18,8% la subvenció

  • Pot pujar uns 300 euros, però dependrà de la renda familiar i la del municipi.
  • La rebaixa de sou pot afectar tots els funcionaris fins el 2014.
Varios niños, en una guardería.
Varios niños, en una guardería.
ARCHIVO
Varios niños, en una guardería.

L’aportació que fa la Generalitat per cada plaça en escoles bressol públiques variarà en funció de la renda familiar i la riquesa dels ajuntaments. Els ajuts, però, no superaran els 1.300 euros per nen. Això suposa una retallada del 18,8% —300 euros— respecte als ajuts d’aquest curs (1.600 euros) i un 27,8% —500 euros— respecte a l’anterior (1.800). Tot i la retallada, és inferior a la que es temia de deixar-ho en 1.000 euros.

El Departament d’Ensenyament establirà, abans del juny —quan comença la matriculació—, tres o quatre categories diferents de municipi amb una quantitat per a cadascuna, tenint en compte la mida i la riquesa de la localitat. A més, les famílies pagaran preus diferents, perquè també es tindrà en compte la renda.

D’altra banda, els sindicats van denunciar que el Govern vol estendre la retallada del 5% dels salaris a tots els funcionaris, no només als de la Generalitat, sinó també als dels ajuntaments, consells comarcals i diputacions. Si fos així, afectaria a 500.000. Per ara, l’Ajuntament de Barcelona ja ha anunciat que aplicarà la rebaixa a 1.600 docents.

El tercer pla d’ajustos preveu retallar més subvencions. En l’àmbit sanitari, afectarà especialment les que no fan assistència i les que es dediquen a la investigació, segons va concretar el conseller de Salut, Boi Ruiz, qui va lamentar que no s’hagin corregit els «errors» del decret amb què l’Executiu central vol retallar 3.000 milions d’euros en salut.

Així mateix, la reunió entre el president Artur Mas i la presidenta del PPC, Alícia Sánchez-Camacho, pel pacte fiscal va acabar sense acord. El primer vol "la clau de la caixa" i la segona, "la clau del consens" per evitar fractures socials.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento