Se li colen pel balcó de casa pujant per un pal de publicitat de l’Ajuntament

El pal que van fer servir per entrar, ja sense la banderola.
El pal que van fer servir per entrar, ja sense la banderola.
Manolo S. Urbano
El pal que van fer servir per entrar, ja sense la banderola.
El lífting al carrer Providència, a Gràcia, li ha costat a Elena Font, propietària d’una de les típiques cases de planta i pis de la zona, dues incursions indesitjades: primer la d’un sense sostre que no va poder arribar a entrar, i després la d’uns okupes –millor equipats– que encara hi són.

Un pal metàl·lic, col·locat allà per publicitar l’actuació de millora integral de l’Ajuntament en el carrer, va ser el mitjà que van fer servir per colar-s’hi. La mala sort, o potser la distracció dels operaris, va fer que el pal anés a parar a uns centímetres del balcó i a tocar de la paret. Una ubicació perfecta per ajudar-se dels peus i enfilar-se fins a la segona planta.

Deshabitada i tapiada

La casa estava deshabitada i tapiada a l’espera de començar a rehabilitar-la. Segons va explicar la propietària a 20 minutos, pocs dies després de la instal·lació dels pals uns veïns la van avisar que un indigent havia grimpat pel tub i intentava entrar a la casa. Va desistir en veure que no podia trencar la paret de totxos. Uns dies després, ella mateixa va veure com uns okupes seguien el mateix camí, trencaven el mur i els porticons i entraven. Va denunciar-ho a la Policia i el cas està en el jutjat d’instrucció.

A mitjans de març l’Ajuntament va començar al carrer Providència el Pla de Millora de Manteniment Integral, conegut popularment com a lífting. Per fer-ho saber, va posar unes banderoles amb fotos de veïns que subjecten una placa de carrer on diu: «M’estimo el meu carrer». Fonts del Districte de Gràcia van explicar que no tenien constància del problema i que, en cas de notificar-ho, «retirarien el pal de seguida».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento