Històries de Terra Santa

La casa i els origens són l’argument comú del Festival de Cinema jueu que aquest any té per convidats els directors Amos Gitai i Daniel Anker.
Un fotograma d’Ushpizin, un llargmetratge del 2004 que estrena la nova edició del festival.
Un fotograma d’Ushpizin, un llargmetratge del 2004 que estrena la nova edició del festival.
Un fotograma d’Ushpizin, un llargmetratge del 2004 que estrena la nova edició del festival.
El Festival de Cinema Jueu de Barcelona arrenca demà amb l’oferta pròpiament cinematogràfica. En aquesta vuitena edició, el fil conductor és la llar i la recerca de les arrels, un tema força recurrent a la cultura jueva. El director Giddi Dar estrena a la plaça de Sant Felip Neri Ushpizin (22.00 h), una cinta del 2004 que en clau d’humor s’introdueix en la vida quotidiana dels jueus ultraortodoxes. Prèviament, a la plaça Manuel Ribé (21.00 h), música, teatre i circ de la mà d’Il Fratelli la Estrada.Diumenge, a la mateixa plaça (22.00 h), actuarà el violinista d’origen jueu Leah Shalom, i a les 22.00 h, es projectarà una pel·lícula sorpresa a Sant Felip Neri.

El certamen ha convidat els directors Daniel Anker i Amos Gitai, que acudiran a projeccions a l’Institut Francès. Dilluns és el torn d’Anker (22.00 hores), que presenta Imaginary Witness, una visió de com Hollywood ha tractat els jueus deprés de Hitler. Gitai vindrà dimarts amb News from House, el tercer documental que retrata els canvis en una casa de Jerusalem, arran de l’ocupació jueva.

* www.fcjbarcelona.org. Fins el 23 de juliol.

Descobrint el call

El Festival de Cinema Jueu és una bona oportunitat per fer una passejada pel Call. El proper cap de setmana s’organitzen dues visites guiades pels carrers que envolten la Generalitat (11.00 hores). Però, més enllà de pel·lícules, documentals i conferències, el certamen ofereix música i un tast de la cuina jueva.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento