‘La Granja’ dels famosos fa la guitza a un ramat de cabres

El programa de Terelu Campos s’ha instal·lat en una finca per on pasturava el bestiar des de fa 50 anys. El concurs permet que les cabres creuin, però sense aturar-se
La cabrera Núria Bosch, ahir, davant del ramat que ja no pot pasturar als terrenys on s’ha instal·lat el programa de la tele.
La cabrera Núria Bosch, ahir, davant del ramat que ja no pot pasturar als terrenys on s’ha instal·lat el programa de la tele.
Jordi Soteras
La cabrera Núria Bosch, ahir, davant del ramat que ja no pot pasturar als terrenys on s’ha instal·lat el programa de la tele.
Mentre els suposats famosos del reality show televisiu d’Antena 3, La Granja, estrenat dimarts, juguin a ser pagesos, la cabrera Núria Bosch no podrà dur a pasturar el seu ramat per on ho ha estat fent en els darrers 50 anys.

L’any passat li va quedar tallat el pas per culpa del programa durant tres mesos i Bosch va haver de gastar-se 1.800 euros en pinso. Enguany, però, gràcies a un acord verbal, les cabres podran passar per la finca de Collserola on s’ha instal·lat la granja televisiva, tot i que no podran aturar-s’hi a pasturar, com han fet tota la vida, durant els tres propers mesos.

Bosch va tractar dimecres de la setmana passada de dur a pasturar el seu ramat de vint cabres per Collserola, a prop de la carretera de l’Arrabassada, tal com fa sempre, però es va trobar amb uns guardes de seguretat del programa que li van tallar el pas i li van impedir entrar a la finca on s’ha instal·lat el concurs presentat per Terelu Campos.

«Senyora Nuri, no podrà passar més per aquí», assegura que li van dir. Més tard va rebre una trucada de la productora del programa, dient-li que podria passar per la finca, però que les cabres no hi podrien pasturar.

Pastora amb pensió

L’any passat la situació va ser més greu, ja que durant els tres mesos de programa el ramat no va poder accedir als seus camps de pastura i la cabrera va haver de comprar-los menjar. Bosch sobreviu amb una pensió de 240 euros i de la venta ocasional del bestiar, a 48 euros la peça, segons va explicar ahir a 20 minutos. Aquestes xifres contrasten amb els 120.000 euros que s’endurà el famós que guanyi el concurs.

La realitat topa amb el ‘reality’

L’opinió que li mereixen a la cabrera Núria Bosch els seus nous veïns de Collserola –14 famosos clausurats en una granja i que faran vida de pagès fins que l’audiència del programa, un reality show, no decideixi fer-los fora– no és positiva. «No en seran mai, de grangers; en primer lloc, han d’estimar el bestiar; segon, han de comprendre’l; i tercer, han de tenir ganes de cuidar-lo», sentencia. Ella tota sola cuida un ramat de 20 cabres, una desena de gallines i també gossos, gats i conills.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento