Dues avaries paralitzen els trens a Tarragona i el Vallès

La incidència afecta una quinzena de trens de llarg recorregut i regionals a la línia tarragonina i obliga a posar transport per carretera a Les Franqueses.
Dues avaries a catenàries van afectar ahir, durant bona part del matí i el migdia, la circulació de trens de llarg recorregut, regionals i de Rodalies de Renfe. La incidència més greu es va donar a la línia que uneix Barcelona i Tarragona, que va estar aturada dues hores (de 9.30 a 11.30) entre Sant Vicenç de Calders i Torredembarra.Aquesta incidència va afectar almenys una quinzena de combois de llarg recorregut i regionals, cosa que va obligar la companyia a desviar la circulació de trens per la ruta de la Plana i posar transport alternatiu per carretera. Es van acumular retards de més d’una hora i hi va haver queixes d’usuaris, als quals els va sorprendre l’avaria dins del tren, per falta d’informació.

A partir de les 11.30 hores es va poder donar pas als combois per una via única i Renfe va donar per «normalitzat» el servei a la línia Barcelona-Tarragona cap a les 13.10 hores. Els problemes es van concentrar en més de quatre hores. A la mateixa hora, a les 9.30 del matí, una altra avaria en una altra catenària va afectar la línia 3 de Rodalies, entre Mollet i Parets del Vallès. A l’alçada de Les Franqueses no hi van poder circular trens, per la qual cosa la companyia va haver d’habilitar un transport alternatiu per carretera.

Segons Renfe, s’aconsellava als usuaris que enllacessin amb la línia 2 a Mollet i Granollers Centre, per evitar els problemes. El servei no es va restablir fins després de més de quatre hores (13.45 h).

Fil tallat per un dels combois

La línia 3 de Renfe, que transcorre entre Barcelona i Vic, va patir l’avaria en la catenària, segons les primeres hipòtesis de l’Administrador d’Infraestructures Ferroviàries (Adif), perquè «alguna peça d’un tren anterior» hauria provocat un tall en el fil elèctric. La interrupció del servei en aquesta línia de Rodalies va fer que només circulessin trens entre Barcelona i Mollet i entre Granollers-Canovelles i Vic.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento