Presó per contagiar la sida a la dona sense avisar-la

La parella va morir infectada pel virus. L’home, de 74 anys, no va pendre cap precaució amb ella. Haurà d’indemnitzar els quatre fills amb 48.000 euros.
Un home de 74 anys va ser condemnat a tres anys de presó per contagiar la sida a la seva dona, que va morir com a conseqüència de la malaltia. Segons la jutgessa, l’acusat no va informar la seva parella que patia aquesta malaltia. La sentència també l’obliga a indemnitzar amb 12.000 euros cadascun dels quatre fills per «dany moral». La defensa ja ha recorregut la sentència.L’acusat va afirmar durant el judici que el mateix moment de conéixer-se (en un ball, al setembre de 2002) va explicar a la seva dona que patia la sida «des de fa vuit o deu anys». Ella li va dir que havia estat operada de càncer de pit. La jutgessa no s’ho creu, perquè la defensa «no ha presentat cap prova».

Els quatre fills de la dona morta van afirmar que la seva mare els havia indicat que hi havia practicat sexe sense precaucions «aproximadament un any abans de morir».

El mateix acusat, però, davant un doctor i amb un fill d’ella al davant, va reconèixer que no havia comunicat a la parella que patia el virus, «que no havien pres cap precaució en les relacions sexuals» i «que no passava res».

El virus del seu company

Els pèrits van concloure «sense cap dubte» que «l’única via de contagi de la sida van ser les relacions sexuals que tots dos van mantenir» i que el virus d’ella es coporrespon al del seu excompany.

L’home està acusat d’un delicte d’homicidi per imprudència greu. L’advocat de la defensa, Rafael Artero Rodón, ha apel·lat. Considera que la mort de la dona podria estar causada per una altra malaltia que no fos la sida.

Dos antecedents sense morts

Aquesta sentència no té precedents a Catalunya i als altres dos casos jutjats a la resta de l’Estat Espanyol les conseqüències van ser menys funestes perquè el contagi no va desencadenar la mort de la víctima. La Justícia va condemnar els dos homes per no haver comunicat a la seva parella que patien la sida. En tots dos casos, se’ls acusava de delictes de lesions i les penes només van ser econòmiques.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento