Vaga de multes dels Mossos a tres dies del carnet per punts

Les claus:
  • Com a protesta perquè falten un 30% d'agents.
  • Falten tres dies perquè arribi el carnet per punts.
  • Calculen que 6.000 conductors perdran el carnet.

Els quatre sindicats dels Mossos d’Esquadra (SPC, SAP, CAT i APPAC), que representen el 90% dels 11.000 agents de la plantilla, van convocar ahir una vaga de multes de trànsit, a només tres dies de la implantació del carnet per punts.

Recomanen als agents que no sancionin fins que no es reuneixin amb la consellera d’Interior, Montserrat Tura, per solucionar els seus problemes laborals.

Falten agents

Els sindicats asseguren que falten un 30% d’agents, exigeixen més recursos humans de coordinació amb altres cossos policials i lamenten que no hi hagi polítiques de prevenció de riscos laborals. Alguns, fins i tot, s’han de comunicar

amb els seus telèfons mòbils amb la sala de comandament o han de compartir casc.

Segons els sindicats, en els darrers dos anys el departament que dirigeix Tura s’ha dedicat a "recaptar" amb la instal·lació de radars, "a fer una política de propaganda on s’ha primat la inauguració de comissaries" i a lluitar contra la prostitució ( la roda de premsa es va fer davant del prostíbul Riviera, a l’autovia de Castelldefels).

Tura va contestar-los que no són representatius de tots els Mossos.

Carnet per punts

Trànsit calcula en 250.000 els conductors catalans que veuran restat algun punt als 12 inicials. D’aquests, un 9%-10% (22.000) en perdran 4 punts o més i

hauran de reciclar-se amb cursos de 4 hores.

Tura manté en 6.000 (0,15%) el nombre de catalans que perdran els 12 punts i amb ell, el carnet.

Hauran de fer un curs de 24 hores i examinar-se. Tots aquests números s’assoliran en 4 anys, quan la introducció del carnet per punts serà efectiva.

No hi ha previsions sobre els morts que es podran evitar. Els infractors rebran en 15 dies la comunicació del crèdit que els es restat.

23 centres per guanyar el perdut

Els 22.000 catalans obligats a recuperar els punts perduts podran reciclar-se per 23 centres a tot Catalunya, tots del RACC . L’1 de juliol, però, en seran sis: Tarragona, Girona, Lleida, Sabadell (autoescola Serraperera), Mataró (Biela) i Barcelona (Pi i Margall).

La resta de centres s’aniran obrint fins l’1 de gener. Ciutadans que han patit accidents de trànsit faran una hora de classe als cursets per explicar la seva experiència.

Per saber el nombre de punts, es pot consultar el web permisoporpuntos.es.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento