Els col·legis obren avui a Catalunya, però sense transport escolar per la neu i el gel

  • El Govern anul·la els busos interurbans de les escoles per evitar riscos.
  • Alguns centres tancaran.
  • La nevada arriba a primera línia de la costa i qualla al Vallès.
  • Continuaran baixant les temperatures.
Nieve en la playa de Blanes.
Nieve en la playa de Blanes.
Tania Tàpia / ACN
Nieve en la playa de Blanes.

La neu va obrir les portes aquest dijous al temporal de fred siberià que s’instal·larà el cap de setmana a Catalunya. En un primer moment, ho va fer sense causar problemes extrems, tot i que, com a mesura de precaució, aquest dijous es van suspendre les classes a col·legis i universitats. Va afectar uns 262.000 estudiants, uns 40.000, a Barcelona.

Per aquest divendres, s’ha cancel·lat el transport escolar interurbà a bona part de Barcelona i Girona. Segons el conseller d’Interior, Felip Puig, per evitar "situacions de perill". Les temperatures extremadament fredes i la neu poden fer que es formin plaques de gel. Amb tot, la majoria d’escoles obriran.

Les tempestes aquest dijous van arribar en dues tongades. La primera, pel matí, que va cobrir amb un lleuger mantell blanc platges, com les de Mataró i Calella, i va quallar a localitats del Vallès, com Sabadell, Sant Cugat i Sant Quirze. També a la serra de Collserola, a Barcelona, i a la carretera de l’Arrabassada. FGC van reduir en un 50% les circulacions a la UAB i Rubí, i Trànsit va demanar precuació.

Fins a mitja tarda, la neu gairebé no havia provocat problemes a la carretera. Només un autocar, on viatjaven 18 alumnes de l’Institut de Castell del Quer, es va sortir de la via en intentar esquivar un camió a Sant Boi de Lluçanès. Van resultar il·lesos. El Parlament va ajornar una reunió i el lliurament d’un premi. A la nit, va arribar la segona fase de l’episodi de neu, que va afectar fins a primera línia de mar. S’esperaven gruixos de fins a 10 centímetres. Avui farà més fred, fins a -10º a l’interior, però amb sol.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento