Campanya per demandar Renfe pel caos a Rodalies

La confederació de veïns facilitarà els documents perquè els usuaris puguin presentar demandes. Preparen concentracions per reclamar més inversió.

Els usuaris de Rodalies de Renfe fa temps que han vessat la darrera gota del vas de la paciència.

Estan farts d’aguantar retards i de suportar aglomeracions dia sí dia també. Per això, la Confederació d’Associacions de Veïns de Catalunya (Confavc)

ha engegat una campanya perquè els usuaris
presentin les seves queixes i demandes a les administracions, al Síndic de Greuges i a les empreses responsables.

A través de la pàgina web de la confederació (www.confavc.org), els veïns obtindran uns fulls de reclamació per interposar la seva demanda o queixa a Renfe.

Estudien mobilitzacions

Paral·lelament a aquesta campanya de demandes, la Confavc està estudiant diverses mobilitzacions, entre elles, una concentració a l’Estació de Sants, tal com ja va avançar 20 minutos el dia de la vaga d’usuaris. L’objectiu és aconseguir més inversió a la xarxa pública de transport.

El president de la Confavc, Joan Martínez,va exigir ahir una solució a la precarietat del transport públic o una compensació econòmica als usuaris per les pèrdues produïdes per incidències.

La xarxa de Rodalies es antiga i desfassada
Segons Martínez, es financien grans infraestructures que "afecten a poca gent"  i s’han "descurat" les que usa la majoria de la ciutadania a diari.

"Les xarxes són antigues i, en molts casos, desfassades", va afirmar.

Els responsables de la Confavc van assegurar que no estan en contra d’infraestructures com l’AVE, sinó de la pèrdua econòmica i d’hores de treball que causen les obres als usuaris.

«El retard s’ha de compensar»

Si no es dóna una solució als problemes que ocasionen els retards, s’ha de compensar a l’usuari.

Haurien d'entrgar un bitllet gratis quan hi ha retards de 15 o més minuts
Renfe o la companyia corresponent, segons Martínez, haurien d’entregar un bitllet gratuït als usuaris quan la línia pateixi retards de 15 o  més minuts.

Així, podrien utilitzar el sistema integrat entre tren, metro, autobusos i FGC, sense tornar a pagar el viatge. També va reclamar compensacions per qui perdi un avió per culpa d’un retard.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento