El temple del rock s'afiança a Barcelona

  • El col·lecionista Jordi Tardà mostra el seu fons documental i de col·lecionisme de música a l'antiga plaça de braus.
Màquina del Milió dels Rolling Stones.
Màquina del Milió dels Rolling Stones.
Museu del Rock
Màquina del Milió dels Rolling Stones.

Barcelona compta des de fa poc més de nou mesos amb un santuari del rock al centre Les Arenes. L’antiga plaça de braus ha donat pas a un modern complex comercial que comparteix espai amb el somni fet realitat del melòman i col·leccionista d’objectes de música Jordi Tardà. El museu es divideix en una zona on s’exposen tots els objectes que Tardà ha anat recopilant durant 40 anys, una vida dedicada a la seva passió pel rock; i en un segon espai per a activitats.

L’àrea expositiva comprèn sis sales: Origens del Rock, Dècades, Beatles, Rolling Stones, Rock Nacional i una darrera sala d’exhibicions temporals. Tot el fons documental que forma la col·lecció Tardà s’ha digitalitzat, per tal que els visitants també la puguin consultar en tot un seguit de punts específicament habilitats del museu.

Entre els objectes a la vista hi ha instruments musicals signats per les estrelles, roba personal que ha estat propietat de celebritats i peces concretes com cançons manuscrites del Boss, Bruce Springsteen (una d’elles, inèdita) una tarjeta de crèdit que va pertànyer al líder dels Rolling Stones, Mick Jagger, o curiositats, com una denúncia davant la Guàrdia Civil espanyola de Yoko Ono i John Lennon.

A la zona d’activitats destaca l’On Stage, una sala amb escenari, un equip de so i llums i públic virtual, que farà que els visitants que vulguin provar l’experiència se sentin com autèntiques estrelles del rock. Podran endurse un DVD de record de l’actuació. Tota aquesta col·lecció va ser declarada al 2010 Patrimoni Cultural de la Generalitat de Catalunya.

Pare de la Fira del Disc

Jordi Tardà (Mataró, 1955) va començar a col·leccionar discos de vinil amb 8 anys. Als 13 va organitzar un primer concert, i als 16 va publicar el seu primer article musical. Amb el promotor de concerts, Gay Mercader, amb qui treballava, va portar per primera vegada a Espanya els Rolling Stones. Al 1985 va crear la primera edició de la Fira del Disc de Barcelona, considerada la més important del món. És amic personal de moltes estrelles.

*Gran Via, 373. Horari: de dilluns a diumenge de les 10.00 a les 22.00 hores.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento