Iberia eliminarà la majoria dels seus vols des del Prat

La companyia va fer passar per Barcelona 9,4 milions de passatgers l’any passat. Ara es concentrarà en el pont aeri perquè li dóna beneficis.
Iberia va anunciar ahir que deixarà de volar des de l’aeroport del Prat a la majoria de destins europeus i espanyols que no siguin rendibles per a la companyia, que, ara, vol centrar-se en el pont aeri i

El president d’Iberia, Fernando Conte, va afirmar que la mesura afectarà a la major part dels vols punt a punt que operen des del Prat, però no els va concretar.Aquesta reducció es farà de forma progressiva. Iberia té connexions

des de Barcelona amb 58 ciutats, 33 estrangeres i 25 espanyoles. Aquestes últimes podrien ser les més afectades per la mesura anunciada.

9,4 milions de passatgersLa companyia va fer passar per Barcelona 9,4 milions de passatgers,

2,8 dels quals eren usuaris del Pont Aeri. La resta (6,6 miiions) podrien quedar afectats per l’eliminació de vols anunciada.

L’Ajuntament de Barcelona s’ha mostrat preocupat, demana que es garanteixi la cobertura de les rutes que Iberia deixi lliures i entrar en la gestió de l’aeroport.

Reducció de plantilla

"Un dels pilars del nostre pla director és la reestructuració de les rutes, especialment, aquelles que no aporten valor estratègic i que estan en pèrdues", va explicar Conte.

Iberia, que considera "ineludible" fer una reducció de despeses de personal, vol potenciar el pont aeri entre Barcelona i Madrid.La companyia, que l’any passat va guanyar gairebé 400 milions d’euros, considera que

el pont aeri espanyol és el millor del món i creu que difícilment l’AVE Barcelona-Madrid podrà fer-li perdre passatgers.

La creació de la nova companyia de baix cost que encara no té nom, es fa a través de l’entrada, amb el 20%, a la societat Catair.

NOTÍCIES RELACIONADES:

Mostrar comentarios

Códigos Descuento