Barcelona crea una escola de futbol per fer ‘cantera’

Els nens que hi participin podran jugar desprès als clubs de la ciutat. La dirigirà un entrenador de renom i hi participaran jugadors d’elit.
Joves aturats treballen a l’Escola Taller de La Bàscula en les instal·lacions de l’escola de futbol.
Joves aturats treballen a l’Escola Taller de La Bàscula en les instal·lacions de l’escola de futbol.
Hugo Fernández
Joves aturats treballen a l’Escola Taller de La Bàscula en les instal·lacions de l’escola de futbol.
L’Ajuntament de Barcelona s’ha decidit a donar
una empenta al futbol base. Els petits que vulguin emular els seus cracks en podran aprendre les tàctiques i, fins i tot, tenir-los com a mestres per un dies a la nova Escola de Futbol de la Bàscula, que
s’enllestirà a finals del 2007.

El centre acollirà 500 nens de la ciutat. La nova pedrera de jugadors serà dirigida per un entrenador de renom i hi assistiran jugadors famosos per participar en clínics, campus o classes magistrals, com a les escoles privades.

La idea, segons Josep Garcia Puga, gerent del districte de Sants–Montjuïc "és involucrar-hi tots els clubs de la ciutat", començant pels que estan en aquest districte.

Millora de les instal·lacions

De moment, l’Ajuntament ha recuperat la concessió del poliesportiu de la falda de Montjuïc, abonant a la concessió la meitat del contracte.

Això ha permès començar ja les obres de remodelació de les 2,5 hectàrees.

Els treballs es fan a través d’una Escola Taller –formada per joves aturats– i amb un pressupost d’1,6 milions.

Més zona verda

El barri, La Marina de la Zona Franca, hi guanyarà 1,3 hectàrees de zona verda amb jocs infantils, integrades al mateix complex esportiu.

Hi haurà un nou camp de futbol i un de futbol 7, de gespa artificial.

Els vestidors es remodelen completament i es construeixen nous locals per a les aules polivalents  on s’impartiran les sessions teòriques. Totes les instal·lacions rebran energia de plaques solars.

Tots a una per l’esport de base

Una de les grans preocupacions dels clubs modestos és tenir prou jugadors per poder competir a les lligues de categories inferiors i començar a fer pedrera.

Aquest projecte va més enllà d’una escola de futbol, ja que pretén involucrar les entitats esportives de Barcelona per col·laborar activament i, alhora, també poder nodrir-se de futbolistes ben formats.

El districte creu que a través de La Bàscula es podran coordinar altres instal·lacions futbolístiques, començant pels camps més propers, com els dos de la Bàscula i els de la Satàlia, Ibèria, Julià Campmany o Marina, que funcionarien a través d’un sistema de gestió conjunta mixta integrant el districte, el consistori i els clubs.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento