Interior renova la cúpula dels Mossos d'Esquadra i reforça l’àrea d’informació

  • Una nova secció identificarà els autors d’aldarulls en les grans mobilitzacions.
  • La majoria d’alts càrrecs es mantenen.
Los Mossos d'Esquadra.
Los Mossos d'Esquadra.
ARCHIVO
Los Mossos d'Esquadra.

Canvis d’estructura, però no de càrrecs. Els Mossos d’Esquadra renoven la seva organització, però no el gran gruix dels caps. Així, en el nou organigrama es reforça la cúpula de comandament, amb la creació de la Prefectura de Policia, segons va anunciar aquest dimarts el conseller d’Interior, Felip Puig, arrel de l’a-provació per part del Govern de la Generalitat.

El comissari Josep Milán, fins ara responsable de la Subdirecció General Operativa, estarà al capdavant de l’estructura i tindrà dos números 2: el comissari Ferran López, que ja actuava com a tal, i David Piqué, antic comissari de l’àrea metropolitana Nord.

López es farà càrrec de la Comissaria Superior de Coordinació Central, que treballarà l’investigació criminal, recursos operatius, mobilitat i informació, on es crearà una nova unitat d’informació en Ordre Públic des de la qual es tramitaran les diligències relacionades amb els desordres públics derivats de mobilitzacions i que aquest dimarts va començar a funcionar durant una manifestació.

Per la seva banda, Piqué comandarà l’àrea territorial en la qual es mantindrà la divissió en nou regions policials. Els comissaris, la majoria dels quals es mantenen, tindran més atribucions.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento