Més policies al camp pel robatori d'eines i de part de les collites

  • Intensifiquen els controls a Tarragona per la temporada de la garrofa i l'oliva.
  • Els pagesos denuncien danys causats pels lladres.
Agents patrullant en un camp de correu de poma de Fontanilles.
Agents patrullant en un camp de correu de poma de Fontanilles.
Xavier Pi / ACN
Agents patrullant en un camp de correu de poma de Fontanilles.

Els lladres no només roben carteres, joies o diners, sinó també fruites i verdures, sobretot, en època de crisi. Per això, els Mossos d’Esquadra han intensificat els controls als terrenys agraris per tal de prevenir furts i aconsellar els pagesos. Així, en els darrers dies ja han incrementat la presència policial al Camp de Tarragona i a l’Ebre, on s’està fent la recol·lecta de la collita de l’oliva i de la garrofa.

Patrullen Mossos conjuntament amb agents locals. "Els delinqüents coneixen bé els horaris dels pagesos i saben quan no hi són. És en aquests moments quan s’ha d’estar ben alerta i fer-hi guàrdia", va aconsellar aquest dijous el cap de la comissaria de districte de Salou-Vila-seca, Eduard Blanch.

El coordinador territorial de Lleida del sindicat Unió de Pagesos, Josep Cabré, creu que des de fa "un parell de mesos estem més tranquils", però certifica que, amb tot, més que el robatori en sí, els pagesos es lamenten del "cost de les destrosses" que provoquen els lladres. I recorda que el passat any, van trencar el sistema d’aspersió d’una finca, i arreglar-lo va costar prop de 6.000 euros per hectària.

Els Mossos d’Esquadra han rebut entre els mesos de gener i de setembre un total de 1.870 denúncies per robatoris en el camp català i unes 1.350 per faltes, segons xifres fetes públiques pel conseller d’Interior, Felip Puig.

Enxampats robant pomes

La Policia catalana va informar aquest dijous que han enxampat tres homes amb el cotxe carregat amb 125 quilos de pomes robades. Els fets es remunten al 29 d’octubre, a Torroella de Fluvià. En ser preguntats, van assegurar que l’amo d’una finca els havia donat permís per emportar-se-les. Després de fer les comprovacions pertinents, es va descobrir que no era veritat. Les pomes han estat tornades al seu veritable propietari, i els tres homes, denunciats per una falta de furt.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento