Àrea verda gratis per als veïns

  • La bonificació s'aplicarà a qui no tingi multes, però l'aparcament per a no residents pujarà fins a un 4,1% el 2012.
  • La majoria de taxes s'encariran un 3% i baixaran les que incentivin l'economia.
Àrea verda.
Àrea verda.
ARXIU
Àrea verda.

El govern municipal de Xavier Trias vol complir una de les promeses electorals i buscarà demà l’aprovació inicial de la gratuïtat de l’aparcament a l’àrea verda per als residents sense multes ni d’altres infraccions d’ordenances acumulades durant el darrer any. Serà a la Comissió d’Economia, i CiU necessita el suport d’algun dels partits de l’oposició. Actualment, existeixen 256.000 distintius d’àrea verda. I es beneficiaran d’aquesta gratuïtat el 70% dels vehicles censats.

L’Ajuntament aposta per substituïr l’actual distintiu al cotxe per una targeta que permeti treure’n un tiquet i que inclogui la matrícula del vehicle. D’aquesta forma, la Guàrdia Urbana només haurà de comprovar aquest tiquet, sense que el distintiu sigui necessari. Des del consistori van negar ahir que aquesta proposta estigui pactada amb el PPC, partit amb el qual estan en negociacions per aprovar els pressupostos de l’any vinent. El PSC va recordar a Trias que estan oberts al diàleg encara i ICV va criticar la gratuïta de l’àrea verda perquè fomentarà la mobilitat amb el cotxe privat.

L’àrea verda, però, seguirà sent de pagament per als no residents. I a més, pujarà entre el 2 i el 2,6%. I l’àrea blava s’incrementarà també entre un 1,8 i un 4,1%, segons la zona. A més, tant el servei de grua com de dipòsit municipal augmentaran un 1,5%. De fet, totes aquestes modificacions estan incloses en la proposta d’ordenances fiscals de l’Ajuntament per al 2012, que preveu un increment d’un 3% de mitjana d’acord amb la pujada prevista de l’IPC. Una altra de les mesures serà que les empreses que generin ocupació obtindran beneficis fiscals, com ara la reducció del 20% sobre l’impost d’activitats econòmiques (IAE), en cas d’augmentar la plantilla de treballadors indefinits en més d’un 10% entre 2010 i 2011.

IBI sense descompte

L’Impost sobre Béns Immobles (IBI) s’incrementarà l’any vinent un 3%, d’acord amb l’esmentada pujada de l’IPC, i passarà del tipus impositiu del 0,75% al 0,77%. Però s’eliminarà del tribut la bonificació del 2%, existent fins ara per fer la domiciliació bancària del rebut. Sí que es mantindrà, però, la bonificació per domiciliació de l’Impost sobre Vehicles. El de Vehicles de Tracció Mecànica tampoc es veurà modificat.

En la línia d’estimular la reactivació econòmica, l’Ajuntament també preveu la bonificació d’un 50% en el traspàs de les parades dels mercats de pares a fills o entre cònjuges. Igualment, es reduirà un 30% l’impost d’obres quan generin una nova activitat o ocupació. Entre els impostos o els serveis municipals que veuran incrementat el seu cost estan la cremació als cementiris, que de fet és el que més s’apuja, un 7%.

Altres taxes no variaran. És el cas de la del clavegueram. La de vetlladors, guals i quioscos es congela (excepte a la Rambla) i també les entrades a museus municipals, a excepció de l’accés al Museu Picasso de Barcelona, que s’apuja un euro. Per la seva banda, desapareix la taxa corresponent a les llicències d’obres menors. I l’impost de plusvàlua sobre l’increment del valor dels terrenys urbans tampoc es modifica.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento