Viatge a l’abisme de la doble moral

La història real de la passió entre dos poetes francesos del segle XIX serveix per posar sobre l’escenari els tabús i la cerca dels autèntics ‘jo’ de cada personatge.
Els personatges cauen en l’autodestrucció, víctimes de la transgressió sexual.
Els personatges cauen en l’autodestrucció, víctimes de la transgressió sexual.
Foto
Els personatges cauen en l’autodestrucció, víctimes de la transgressió sexual.
El Jove Teatre Regina proposa Els viatgers de l’absenta, una coproducció de la Sala Muntaner, la Generalitat valenciana i el teatre de Ponent, que reviu la passió entre dos grans poetes francesos del segle XIX, Paul Verlaine i Arthur Rimbaud.Dos amors

La història dels dos poetes simbolistes va escandalitzar la societat burgesa de l’època perquè atacava els fonaments d’una vida convencional. Verlaine està casat i té un fill, una situació que encaixa perfectament dins de l’establishment. Però la trobada amb un jove i bell Rimbaud l’obre la porta a un tabú: un amor a dues bandes, entre la família i un noiet.

Els dos homes inicien una intensa relació sexual plena de passió, tot i que  no és aquest l’eix de l’espectacle. La trobada amb els 17 anys de Rimbaud fa embogir  el vell Verlaine.

Els dos cauen en un autèntic abisme, l’autodestrucció regada a glops d’absenta, el licor que dóna títol a l’obra i que la bohèmia utilitzava per evadir-se de la realitat.

L’obra situa l’acció a la pista d’un circ. En aquest escenari, els personatges reviuran el seu passat i cercaran el seu jo autèntic. Al final, en els últims moments de la seva vida, el poeta Verlaine s’enfonsarà a l’extrema lucidesa de la raó perduda.

* Jove Teatre Regina. Sèneca, 22. Avui a les 21 hores. 16 euros.

Un text de fa 20 anys

El valencià Manolo Molins va escriure Els viatges de l’absenta fa 20 anys, però aquest és el primer cop que es representa a Barcelona. L’obra que es pot veure al teatre gracienc no és un reflex fidel de l’original, sinó que Frederic Roda, el director, ha reduït les tres hores llargues fins deixar-les en una hora i mitja. Miquel Gorriz, Juanfran Aznar, Sandra Màrquez, Teresa Sirvent, Àngels Aymar i Adeline Flaun conformen el repartiment de la peça.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento