Faran 400 pisos d’urgència a la Vall d’Hebron per remodelar el Carmel

L’Ajuntament, que destinarà 35,7 milions a la zona, aprova avui la construcció dels habitatges i reclama a la Generalitat i a l’Estat que s’afanyin amb les seves ajudes econòmiques
Los manifestantes mostraron pancartas ayer, igual que los vecinos desde sus balcones.
Los manifestantes mostraron pancartas ayer, igual que los vecinos desde sus balcones.
Manolo S. Urbano
Los manifestantes mostraron pancartas ayer, igual que los vecinos desde sus balcones.
L’Ajuntament ha fet mans i mànigues per accelerar la construcció de pisos socials a la Vall d’Hebron, que serviran per treure alguns veïns del Carmel i esponjar així el barri. Després de decidir que el Carmel necessita una transformació integral, l’Ajuntament ha afegit 200 pisos als 200 que ja tenia previst fer a la Vall d’Hebron.

L’espai que alliberin els veïns que es traslladin a la zona de la Vall d’Hebron servirà per donar més espai públic als que es quedin al barri. Aquests pisos estaran entre el barri de la Clota, el passeig Valldaura, i els entorns de la Vall d’Hebron.

El districte també té previst construir un bon nombre de pisos a l’entorn del Parc dels Tres Turons amb el mateix objectiu.

Aquests canvis, que es van anunciar ahir, passaran a ser oficials avui mateix, després que s’aprovin en el Ple que se celebra a l’Ajuntament.

Solars per als afectats

L’Ajuntament ha posat a disposició de la Generalitat dos solars del carrer Dante perquè hi construeixi pisos socials. En aquests solars hi cabran 97 pisos més. Si res ho espatlla, totes aquestes promocions estaran enllestides en dos anys, segons va explicar ahir el portaveu municipal, Ferran Mascarell.

També en el Ple d’avui, l’Ajuntament es compromet a crear l’Agència de Promoció del Carmel en un termini de tres mesos, per desenvolupar els diferents projectes de reforma que s’han aprovat a l’entorn.

Àrea de rehabilitació

Mascarell també va informar que ja s’ha posat en marxa la catalogació del Carmel com a Àrea Extraordinària de Rehabilitació Integral, el que suposa una inversió de 35,7 milions d’euros per part de l’Ajuntament. A aquesta inversió cal afegir-hi les ajudes de la Generalitat i l’Estat, fins arribar als 235 milions d’euros que l’Ajuntament considera necessaris per solucionar els problemes urbanístics del Carmel.

En aquest sentit, Mascarell va reclamar a les altres administracions que accelerin les ajudes per al Carmel. L’Ajuntament està pendent de signar l’acord amb la Generalitat i l’Estat.

El portaveu municipal va assegurar que el conveni se signarà de manera «ràpida». La regidora d’Horta-Guinardó, Elsa Blasco, va insistir en que totes aquestes ajudes s’aplicaran «tenint en compte les opinions dels veïns» de la zona afectada.

El president del grup de CiU, Xavier Trias, va felicitar la idea de l’Agència però va preguntar d’on sortiran els 200 milions que falten.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento