Una dansa per la batalla de la vida

Rasatabula reflexiona sobre l’essència de l’ésser humà, amb una escenografia freda i un ball apassionat. Projeccions virtuals reflecteixen estats emocionals.
Moment del solo de dansa.
Moment del solo de dansa.
Foto
Moment del solo de dansa.
El Mercat de les Flors posa en escena aquest cap de setmana Sola Mente Piel, la proposta de la ballarina Simona Quartucci i el coreògraf Andrés Waksman, sota la companyia Rastabula. La primera aporta passió al seu solo de dansa que contrasta amb l’austeritat i fredor dissenyada pel creador per configurar un retrat de grans pinzellades sobre l’ésser humà.Moguts per l’amor

Les lluites internes de la protagonista serveixen per  reflexionar sobre l’essència de la humanitat, sense diferenciar l’home de la dona. L’espectacle parteix de la idea que tots dos es mouen només per una cosa: l’amor. Aquest és el sentiment que explica la vida i, segons Waksman, és el leif motive per fer fins i tot la guerra. Quartucci destaca que el seu personatge conjuga sota la mateixa pell «la víctima, l’heroi o el dramàtic» en una visió polièdrica i alhora real del què és un ésser humà.

El títol de l’espectacle juga amb les paraules mente i piel en un intent de reflectir la relació de l’intel·lecte i el cos, segons ha explicat la ballarina.

L’escenògrafa Lali canosa signa l’atrezzo que ajuda a la ballarina protagonista a perfilar els seus estats emocionals o pensaments. Per això, es projecten imatges i videos i s’escolten peces de Los Planetas o Nina Simone i la ballarina també es recolza en un casc i una armadura «immòbils».

* Mercat de les Flors. Lleida, 49. Avui a les 21 hores. Preu: 8 euros. Fins diumenge.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento