Es tripliquen les queixes per multes a propietaris de mascotes en un any

  • S'hi van presentar 769 al·legacions l'any passat a Barcelona per les 212 del 2009.
  • Creix l'abandonament de gossos, fins i tot amb xip.
Comprar una mascota en Navidad, una responsabilidad.
Comprar una mascota en Navidad, una responsabilidad.
ARCHIVO
Comprar una mascota en Navidad, una responsabilidad.

Augmenten les queixes. El nombre d’al·legacions per expedients sancionadors interposats per l’Ajuntament de Barcelona a propietaris d’animals de companyia s’ha més que triplicat en un any. El 2010 es van presentar 769 mentre que el 2009 es van produir 212. El 2008 es van gestionar 304 i el 2007, 197, segons dades de l’Anuari Estadístic de la Ciutat de Barcelona 2011.

Matilde Figueroa, directora de la Fundació Altarriba, vinculava aquest dilluns l’increment de les queixes al fet que "cada dia es posen més multes i la gent està més informada: sap quan pot reclamar-la i quan no". Ho exemplifica assegurant que, de vegades, se sanciona a propietaris de gossos perquè els porten deslligats.

Segons afirma, "les ordenances de Barcelona permeten que els cans vagin sense subjectar quan no siguin potencialment perillosos, estiguin a la vista dels propietaris i obeeixin les ordres verbals".

Figueroa lamenta també l’increment d’abandonaments d’animals de companyia, sobretot gossos, per la crisi. Mercè Martín, responsable del Centre Comarcal d’Atenció als Animals de Companyia del Barcelonès (CCAAC) hi està d’acord. "Tant és que portin el xip identificatiu, la gran majoria de propietaris s’hi desentenen", es queixa.

Un protocol fixat

En aquests casos se segueix un protocol: es truca els amos del gos durant dos o tres dies i, si no fan cas dels avisos, se’ls envia una carta certificada. Si tampoc no hi ha resposta, es pasen les dades a l’Ajuntament de la localitat, que decideix si cal interposar la multa per abandonament o no. En molts casos, la sanció oscil·la entre 2.000 i 4.000 euros.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento