Les muses oblidades de la Belle Époque

    • El fons que està a l’abast del públic comprèn 76 obres de 40 artistes.
    • Estat cedides per 30 museus i col·leccions privades de tot el món.
    'La mujer de rosa' de Giovanni Boldini. 1916. Ferrara, Galleria d'Arte Moderna e Contemporanea, Museo Giovanni Boldini.
    'La mujer de rosa'  de Giovanni Boldini. 1916. Ferrara, Galleria d'Arte Moderna e Contemporanea, Museo Giovanni Boldini.
    CaixaForum
    'La mujer de rosa' de Giovanni Boldini. 1916. Ferrara, Galleria d'Arte Moderna e Contemporanea, Museo Giovanni Boldini.

    Es tracta d’un període de la història de l’art que ha estat sovint oblidat, fins i tot, pel mateix món artístic. L’historiador de l’art, Tomás Llorens, el recupera ara i torna a l’actualitat aquest moment que va iniciar-se l’any 1870, mentre Darwin publicava L’origen de l’home i Verdi estrenava l’òpera Aïda.

    CaixaFòrum Barcelona presenta una ambiciosa mostra, Retrats de la Belle Époque, que es va inaugurar el passat dimarts. L’exposició ja s’ha pogut visitar a València i el fons que està a l’abast del públic comprèn 76 obres de 40 artistes, que han estat cedides per una trentena de museus i de col·leccions privades de tot el món, en un esforç per recopilar-les.

    A Barcelona, l’exposició farà estada fins al proper dia 9 d’octubre i proposa descobrir autorretrats d’artistes tan destacats com el valencià Joaquín Sorolla. Aquesta etapa de la història de l’art va finalitzar amb l’esclat de la Primera Guerra Mundial (1914).

    El retrat representa l’eix central en aquesta exhibició. I és que els retrats de societat transmetien l’estat de confiança en què vivia l’alta societat occidental abans de declarar-se el conflicte armat que va causar tants estralls al vell continent i que va sacsejar també el món de l’art.

    *CaixaFòrum. Av. Ferrer i Guàrdia, 6. Gratis.

    Mostrar comentarios

    Códigos Descuento