Tradició El color de la rosa es tria en funció del que es vol expressar

Cada cop més es fuig del tradicional vermell per ampliar la gamma de colors en les flors al verd o el groc. Un 10% de les vendes de llibres es fan només el dia de Sant Jordi.
«La rosa és vermella». Una dita que cada cop té menys a veure amb Sant Jordi. I es que la tradició que milers de catalanes i catalans segueixen cada 23 d’abril i que convida a obsequiar amb un llibre, una rosa, o ambdues coses, a la persona estimada es renova any rere any.Aquest diumenge els carrers catalans s’ompliran de paradetes plenes de llibres i roses. Però el paisatge ja no serà només vermell, ja que els majoristes de Mercabarna estimen que un 30% dels cinc milions de roses que es vendran aquesta Diada tindran una gamma més àmplia de colors amb el verd o el groc com els nous protagonistes.

Però més enllà del mosaic floral, el 23 d’abril celebrem el Dia del Llibre, una data en què es venen el 10% del llibres que es compren en un any. Per això, a banda de l’Ajuntament i la Generalitat, les entitats relacionades amb el llibre s’apropen als ciutadans. S’obren a la ciutat museus com el de Ciències Naturals , el d’Arquelogia o el Frederic Marès, que acollirà una trobada de col·lecionistes de punts de llibre. I la Biblioteca de Catalunya oferirà visites guiades.

També les biblioteques públiques volen sumar-se a la festa regalant 50.000 exemplars del llibre Els fantasmes de la biblioteca o la cadena secreta, dissenyat i il·lustrat per Quim Corominas i amb una narració inèdita d’Emili Teixidor.

L’escriptor italià Antonio Tabucchi, autor d’Afirma Pereira, farà el pregó de la festa, dissabte al Saló de Cent de l’Ajuntament de Barcelona (19 hores; entrada lliure).

Diumenge també serà un dia per reivindicar l’ús del català. Així ho faran amb diversos actes la Plataforma per la llengua i una vintena d’associacions d’immigrants.

‘Boom’ d’autors mediàtics

Isma Prados, el cuiner mediàtic que ensenya a cuinar els solters, signarà diumenge (veure la pàgina 23 i 24) Cuina per solters. 2ª temporada. Ventdelplà (TV3) també participa aquest Sant Jordi  amb dos llibres:  Isona, diari d’una nova vida a Ventdelplà i Receptes de Ventdeplà. La cuina de la Marcela.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento