El Mercat del Guinardó s’integrarà dins una zona d’equipaments

S’hi farà un pàrquing, un CAP, una residència d’avis, una plaça i pisos socials. Les parades estaran situades més de dos anys sota una carpa.

El nou Mercat del Guinardó  començarà a prendre forma a finals del 2008 i només en conservarà la torre d’entrada com a element singular.

Un edifici que s’integrarà en la futura zona d’equipaments prevista pel barri.

El nou mercat estarà envoltat d’una residència d’avis, un centre de dia, un CAP, habitages de protecció i un espai verd en forma de plaça que arribarà fins la porta del nou mercat.

En el subterrani de 2.000 m2 hi haurà un aparcament per a 300 cotxes.

Els venedors, a pagar

El projecte no està totalment definit, però s’estima 5,5 milions d’euros de pressupost, del que els venedors assumiran el cost de les parades.Mentre durin les obres, uns dos anys i mig,

les parades  es traslladaran a una carpa, el lloc de la qual encara no s’ha decidit, però que haurà d’estar muntada el primer trimestre del 2007, data en la que es començarà a enderrocar.

La superfície de venda es reduirà a 1.500 m2 i només acollirà una vintena de parades i un supermercat.

Ara n’hi ha 27 en funcionament i 48 en desús. La urgència de l’actuació es troba en la «situació decadent» del mercat, segons va admetre ahir Jordi Portabella, president de l’Institut Municipal de Mercats.

Degradació urbanística del barri

«El barri fa 10 anys que està molt tocat». D’aquesta forma intentava explicar ahir la situació de dessolació que pateix el Mercat del Guinardó el president dels comerciants, Lluís Oliveras.

Des de l’any 94 «s’ha permès que avancés la degradació urbanística del barri» i això, inevitablement, ha passat factura al Mercat i a tots els comerços dels entorns.

Ara, veuen amb bons ulls la remodelació, «però és que no teníem cap més sortida» que intentar dinamitzar la zona «abans de tancar».

Mostrar comentarios

Códigos Descuento