Llogar un pis a la costa catalana és més barat aquest estiu

  • Arrendar un apartament a poblacions costaneres és un 3,4% més assequible que l'any passat.
  • Vilanova és on més cauen els preus i Lloret, on més pugen.
Platja de Lloret de Mar.
Platja de Lloret de Mar.
ARXIU
Platja de Lloret de Mar.

Una anàlisi sobre el preu del lloguer de l’habitatge de vacances a Catalunya realitzat pel portal immobiliari Fotocasa.es revela que aquest estiu el preu tendeix a la baixa en cases i apartaments de costa respecte el 2010.

Segons aquesta web, llogar a la platja és enguany un 3,4% més barat. El municipi més econòmic per arrendar és El Vendrell (Tarragona) , amb un preu mig de 7,23 euros per metre quadrat al mes. La localitat més cara és Barcelona capital, amb un preu mitjà de 12,45 euros per metre quadrat i mes de lloguer.

Descens espanyol del 3%

Vilanova i la Geltrú, al Garraf, és la ciutat que ha experimentat una major caiguda en els preus, amb una baixada del 9,8% respecte el 2010. En canvi, Lloret de Mar (Selva) és l’àrea on més ha pujat el lloguer vacacional, un 4,3%. Segueixen a Vilanova la vila propera Castelldefels, al Baix Llobregat, amb una davallada de preus del 7%. La major pujada és, a més a més de Lloret de Mar, per a Sitges, a la costa del Garraf (+0,6%).

El portal Fotocasa ha tingut en compte els més de 800.000 immobles que oferten a Espanya des de la seva pàgina web. Així doncs, el descens en el lloguer en l’àmbit espanyol el situen en un 3% pel que fa els pisos a la costa. Un altre portal immobiliari de referència, Idealista.com, analitza trimestralment l’evolució del preu de l’habitatge en lloguer.

A l’espera de les dades de la segona quinzena del mes de juliol, disposen de les del primer trimestre del 2011, recollides d’una mostra de 25.332 llars en lloguer. Entre les poblacions de la costa catalana, el preu que adjudiquen a Barcelona ciutat és de 11,7 euros mensuals per metre quadrat (amb una davallada del 2,1%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento