El ‘Neng’ i en Ronaldinho tenen gust a xocolata

Gastronomia: Les mones de Pasqua s’allunyen cada cop més de la tradició i retraten fragments de la realitat esportiva, política i cinematogràfica catalana.
El ‘Neng’ és un dels personatges televisius en el que més mones s’han inspirat.
El ‘Neng’ és un dels personatges televisius en el que més mones s’han inspirat.
Hugo Fernández
El ‘Neng’ és un dels personatges televisius en el que més mones s’han inspirat.
De la tradicional mona de pa de pessic amb un ou de gallina que els padrins han regalat des de sempre als seus fillols ja només es conserva l’ou... i ja no té rovell sinó que acostuma a ser de xocolata.  Però aquest element decoratiu i el pa de pessic estan perdent importància en favor de les figures de xocolata, protagonistes per uns dies dels aparadors de les pastisseries catalanes.Les figures tenen cada cop menys a veure amb el món dels nens per deixar pas a futbolistes, polítics o personatges televisius com ara el Neng de Castefa. Tot i això, les pel·lícules infantils encara tenen representació a totes les pastisseries. Així, el protagonisme a l’aparador de la pastisseria Balcells (Dante Alighieri, 99) se l’enduen els dibuixos animats de la pel·lícula Chicken little o Les tres bessones. I a la pastisseria Lis (Riera alta, 19) comparteixen escenari els edificis del Nova York de King Kong amb els jugadors del Barça.

Aquest any, com a novetat, guanya adeptes la Queta, la dentadura que ens anima a parlar en català.

La mona s’allarga

Avui és encara el dia que més mones es regalen. Però el fet que coincideixi amb les vacances, i que molta gent marxi fora, fa que cada cop més es regali el tradicional pastís abans o després de la Setmana Santa. En total, el Gremi de Pastissers preveu que enguany es vendran a tot Catalunya 625.000 mones, una xifra molt similar a la de l’any passat.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento