El nou calendari fixa l'inici del curs escolar en el 12 de setembre

  • L'horari serà partit a la Primària i l'ESO.
  • Las classes s'acabaran el 22 de juny i hi haurà exàmens de recuperació a finals d'estiu.
Algunos niños durante una clase.
Algunos niños durante una clase.
EP
Algunos niños durante una clase.

El Consell Escolar de Catalunya va fixar aquest dimarts la data d’inici del proper curs en el dilluns, dia 12 de setembre, mentre que s’acabarà el 22 de juny. Així ho va anunciar la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, qui va presidir la reunió i va destacar que la decisió es va prendre per una majoria "molt àmplia": 28 vots a favor, 9 en contra i 7 en blanc.

Rigau va remarcar que l’horari escolar serà de jornada partida, de les 09.00 a les 16.30 hores per a la Primària i per a l’ESO, encara que els centres tindran autonomia per acabar a les 17.00 hores. Per tant, les classes a Primària seran de matí i tarda, a l’ESO hi haurà dues tardes lectives, al Batxillerat l’horari preferent serà de matí i a l’FP, jornada intensiva de matí o bé de tarda.

El fet que el proper curs s’acabi el 22 de juny farà que els professors treballin fins al 2 de juliol, enlloc del dia 7 en què acabaran aquest any. Tant les famílies com els mestres s’havien mostrat partidaris que el curs comencés el 12 de setembre i no el 7, com va plantejar d’entrada Ensenyament.

Proves de recuperació

Els exàmens de recuperació de l’ESO i 1r de Batxillerat es faran el 4 i el 5 de setembre. La consellera va descartar les jornades intensives a la Primària i l’ESO com sol·liciten alguns sindicats. "No podem despistar les famílies amb aquest tema" –va afirmar Rigau– "la nostra prioritat és lluitar contra el fracàs escolar, veure com garantim el suport personalitzat a l’alumne, com farem els treballs a l’estiu si les competències bàsiques de la Primària no han estat assimilades, com organitzem els exàmens de setembre, com revisem els criteris d’avaluació a la Secundària, etc".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento