Els catalans no renuncien a anar de vacances, però prioritzaran més l'estalvi

  • Entre els trucs que fan servir hi ha escurçar els dies fora de casa, menjar menys a restaurants o comprar bitllets d'avió de baix cost.
Turistas en una terraza.
Turistas en una terraza.
ARCHIVO
Turistas en una terraza.

Els catalans no volem quedar-nos sense fer vacances aquest estiu malgrat la dolenta conjuntura econòmica que ens continua afectant. L’estudi d’Iluba, Com estalvien els espanyols?, revela aquesta tendència de consum per al proper estiu, però subratlla que el descans sí que està subjecte a retallades en el pressupost per a vacances.

Entre els trucs que fan servir els viatgers de casa nostra, els més estesos són reduir el nombre de dies vacacionals, la contractació de vols de baix cost i l’estalvi en menjars a restaurants. L’enquesta afirma que el 39% dels catalans preguntats pensa sortir de vacances, i la mitjana d’espanyols és d’un 40%. Els caps de setmana, dos de cada 10 catalans tampoc es priva de sortir.

Una molt bona temporada

La Generalitat confia, per la seva part, que la recuperació econòmica d’alguns països europeus, com Alemanya, França i els nòrdics, i l’actual crisi sociopolítica als països àrabs del Mediterrani afavoriran una molt bona campanya turística estival a Catalunya.

La directora general de Turisme, Marian Muro, va fixar aquest dilluns el repte que la despesa anual dels alemanys torni a ser de 900 milions d’euros. I va confirmar que aquest estiu pujaran un 52% els vols amb Rússia. La gran aposta del Govern és reforçar el turisme de qualitat, i promocionar més les modalitats de turisme de convencions, familiar i esportiu.

L’Agència Catalana de Turisme (ACT) prepara un curs de formació on line sobre Catalunya per a 6.000 operadors de viatges xinesos. La Generalitat també obrirà una nova oficina de promoció turística l’octubre a Nova York.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento