Joves i aturats catalans busquen feina al camp en saturar-se les ciutats

  • Uns 8.000 podran treballar a la recollida de fruita.
  • El 2010 ja es va doblar l'oferta.
  • Molts del que ho proven ho deixen per la duresa.
Una clase de formació a l'escola de pastors.
Una clase de formació a l'escola de pastors.
ACN
Una clase de formació a l'escola de pastors.

Acceptar feines que abans, pel motiu que fos, es refusaven. L’actual crisi econòmica i l’alt índex d’atur a les ciutats ha dut a moltes persones a admetre tasques que fa un temps havien declinat. En aquest sentit, el Servei Català d’Ocupació (SOC) vol que uns 8.000 aturats catalans treballin en la campanya de la recollida de fruita d’enguany, va explicar la secretària d’Ocupació i Relacions Laborals de la Generalitat, Esther Sánchez.

Però no és el primer cop que es du a terme una campanya d’aquest tipus. De fet, l’any 2009, més de 6.000 persones sense feina van accedir a treballar en el camp. I el 2010, el nombre es va doblar. La majoria ja tenien experiència en els treballs al camp i procedeixen de la demarcació de Lleida.

Massa duresa

Amb tot, per la seva duresa, les feines agràries i ramaderes encara no tenen prou atractiu. De fet, fonts de l’escola de pastors Projecte Grípia han assegurat que el nombre d’inscripcions per participar en els seus cursos de formació "no ha crescut" en els darrers temps malgrat la crisi, i tot i l’expectació generada el primer any.

De fet, segons van afegir des del centre, molta gent que en un primer moment es decanta per dedicar-se al camp, se’n desdiu "quan veuen que no tot és tan bucòlic com sembla". I és que a la muntanya s’han de suportar moltes hores i molts dies amb fred, pluges, nevades...

Mostrar comentarios

Códigos Descuento