Escanyats per falta de crèdit

  • Catalunya encapçala els concursos de creditors, que han registrat un nou rècord.
  • La factoria de motos Ossa marxarà si no obté una injecció de diners.
La fàbrica d'Ossa.
La fàbrica d'Ossa.
ACN
La fàbrica d'Ossa.

Temps dolents per a la indústria catalana. I és que la manca de crèdit està deixant en blanc moltes empreses. El dar-rer cas, el d’Ossa, dedicada a la fabricació de motos, que va amenaçar aquest dilluns amb deixar la planta de Girona si no obté en vuit dies el finançament que necessita per al seu projecte.

L’exemple més palpable, però, és que Catalunya va ser la comunitat on es van presentar més concursos de creditors –antiga suspensió de pagaments– al primer trimestre d’aquest any. Entre gener i març es van gestionar aquí 411 insolvències. A Catalunya la segueixen València (267) i Madrid (261), segons l’Institut Nacional d’Estadística. A tot Espanya es van registrar 1.803 concursos, un 5,9% més que en el mateix període del 2010 i tot un rècord. L’ascens es deu a l’increment d’empreses i d’autònoms insolvents.

Sector del motor

En el cas d’Ossa, la firma catalana ja ha rebut ofertes per instal·lar-se en millors condicions a dues altres comunitats i, fins i tot, a un altre país. Li ofereixen terreny, intal·lacions i finançament per a quatre anys.

El director general d’Ossa, Joan Gurt, va assegurar ahir que l’empresa, amb 30 treballadors propis, "haurà de marxar aquest mes de maig". La Generalitat hi manté contactes per estudiar les seves noves demandes de finançament.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento