Els centres de bellesa i salut copen els nous comerços a Barcelona

  • Proliferen els locals tancats des de fa més de dos anys, excepte a zones de luxe.
  • La crisi sacseja Horta, Maragall, Raval i Sant Antoni.
Treballant a una perruqueria.
Treballant a una perruqueria.
ARXIU
Treballant a una perruqueria.

Els comerços vinculats als serveis, especialment, els centres de salut i bellesa, copen gairebé la meitat (49,7%) de la demanda de noves botigues a Barcelona, seguits dels restaurants i bars (15,6%), segons l’informe del sector fet públic aquest dimecres per Forcadell.

L’estudi alerta que, amb la crisi, "els locals acumulen cada vegada períodes més llargs de desocupació, fins i tot, superiors als dos anys". El problema dels comerços buits és significatiu a Ciutat Vella, on el districte va posar en marxa una oficina de suport per a l’ocupació de 320 locals en els barris de Sant Pere, Santa Caterina i la Barceloneta.

Tot i així, l’informe destaca que la crisi està sacsejant la major part de la capital catalana, especialment, eixos comercials com els d’Horta, Maragall, Raval i Sant Antoni, mentre que s’està notant una recuperació a l’Esquerra de l’Eixample i a Sant Gervasi i Sarrià. En general, la demanda de locals per obrir-hi negocis ha caigut un 21,4% el segon semestre del 2010, però, a les zones de luxe, com el Passeig de Gràcia i el Portal de l’Àngel, s’ha notat "una major activitat", gràcies "sobretot als operadors internacionals", segons Forcadell.

Dimensions petites

L’informe assenyala que la majoria d’emprenedors busquen locals petits, de menys de 200 metres quadrats, "també molt demandats pel nou concepte de petits supermercats regentats per estrangers".

La previsió és que "la recuperació generalitzada del sector serà lenta" i, enguany, es "mantindrà la tendència" del 2010. Tant és així que també s’ha notat a Barcelona "un descens de les franquícies», que "han tancat els seus establiments menys rendibles".

Mostrar comentarios

Códigos Descuento