Les avaries causen 1.300 km de cues d'accés a Barcelona

  • Les retencions anuals sumen una distància com d'aquí a Frankfurt.
  • Hi ha 3.000 incidències al dia.
  • Les Rondes i la C-58 són les vies més conflictives.
Imagen de archivo de coches circulando por una carretera.
Imagen de archivo de coches circulando por una carretera.
ARCHIVO
Imagen de archivo de coches circulando por una carretera.

No només els accidents provoquen cues, sovint quilomètriques, als accessos a Barcelona. Les avaries són més comuns del que molts conductors es pensen, segons un estudi del RACC. L’informe revela que les prop de 3.000 incidències mecàniques diàries a vehicles a Catalunya provoquen a l’any 1.300 km de retencions, la mateixa distància que hi ha entre la capital catalana i Frankfurt.

Les Rondes i la C-58 com les vies més conflictives. Per això, el RACC va insistir aquest dimarts en la importància que els conductors facin un bon manteniment del vehicle, tant per la seva pròpia seguretat com per no entorpir la mobilitat viària. I és que les xifres són prou il·lustradores: cada any 1,1milions de vehicle requereixen a Catalunya assistència mecànica, fet que suposa que cada hora 125 cotxes hagin de ser atesos, amb tot el problema que això genera, ja que, demitjana, cada vehicle avariat genera 5,4 quilòmetres de retencions.

Aquesta Setmana Santa es calcula que 34.000 vehicles quedaran aturats al mig de la via per una avaria. En el cas de la Ronda del Litoral es produeix un efecte ratera, perquè cada vehicle avariat provoca 7,07 km de retenció de mitjana i, a més a més, s’hi concentra el 30% d’incidències en camions, en contra dels 5,47 km de la C-58 (aquesta via, però, centrifuga les cues a altres carreteres adjacents); els 5,30 km de la Ronda de Dalt; els 4,70 km de l’AP-7 o els 4,33 km de cues a l’Autopista del Baix Llobregat (B-23/AP-2).

De totes les avaries, el45,1% afecten al sistema electrònic general (en un 25% dels casos per problemes en les bateries), encara que la crisi també ha provocat un envelliment del parc mòbil. Els turismes concentren la majoria de les avaries (63,4%), seguits de les motos (9,3%) i els que menys incidències tenen són autocars i camions (3,4%).

Mostrar comentarios

Códigos Descuento