Els Mossos estrenen una nova arma de precisió antidisturbis

  • El fusell dispara escuma compacta per reduir violents en cas d'aldarulls.
  • L'usaran aquest dimecres si hi ha incidents per la Copa a Barcelona.
Un agent provant la nova llançadora.
Un agent provant la nova llançadora.
ARXIU
Un agent provant la nova llançadora.

Més precisió contra els vàndals. Els Mossos d’Esquadra disposen d’una nova arma per fer front als aldarulls com els que es poden produir demà si el Barça guanya la final de la Copa del Rei contra el Madrid.

Es tracta de la GL06-LL,una llançadora de projectils d’escuma compacta molt més precisa i menys lesiva que les escopetes que disparen pilotes de goma. Aquestes, però, se seguiran utilitzant per dispersar multituds. L’impacte del nou projectil provoca una inhibició muscular temporal, que impedeix caminar i estar-se dret.

L’objectiu és neutralitzar als brètols i evitar que la festa acabi malament, ja que 578 ciutadans i 135 policies van resultar ferits durant les 7 últimes celebracions esportives (2005- 2010), en les que van participar 459.000 persones. Les pèrdues van arribar als 900.000 euros.

Prop de 1.000 agents

Un total de 963 mossos participaran en el dispositiu a tot Catalunya (643 a Barcelona). La principal novetat és que, a partir de les 21.30 hores, es prohibirà l’entrada d’ampolles de vidre i objectes contundents a la Plaça de Catalunya i als carrers adjacents per evitar que s’utilitzin com a armes. També es retiraran contenidors, bicis i motos, així com les cadires i taules de les terrasses.

Mostrar comentarios

Códigos Descuento