Fam

Una plaga, la mixomatosi, delmava les granges. Després va venir la malura dels porcs. De tant en tant, la pesta porcina. Fa uns anys van ser les vaques boges i ara ve la grip del pollastre. Ovelles desgarriades n’hem tingut sempre i les cabres boges hi són de tota la vida, de manera que en coses del bestiar, cal no refiar-se i, si anem així, els vegetarians acabaran per convèncer, tot i el blat de moro transgènic, els adobs sintètics, els pesticides cancerígens i els fertilitzants químics.

I ja no podem matar el cuquet de la gana fumant una cigarreta, perquè ens diuen que el tabac mata, l’alcohol engreixa, el cafè provoca hipertensió, per la mateixa raó hem de menjar sense sal i tots els aliments envasats porten conservants, colorants i estabilitzants. El marisc té petroli i el peix comença a ser sospitós per la contaminació.

Sempre ens quedarà beure un vas d’aigua. Si no la trobem contaminada de nitrats dels purins, la podríem beure ben pura, tot i que ara, amb la sequera, ni aigua ens queda. Consolar-se amb que l’aire encara és de franc, però, mirem-ho des d’on ho mirem, l’aire també està contaminat.